Metaalstof en straalgrit zuigen

Van Heck Group - Waterbeheersing en –verplaatsing

Case: Krachtige industriezuiger voor straalgrit en metaalstof

Een vooraanstaand bedrijf gespecialiseerd in watermanagement, met expertise in het beheer en de verplaatsing van water door middel van pompsystemen, benaderde ons voor industriële stofzuigers die specifiek ontworpen zijn voor het verwijderen van straalgrit rondom machines en op de vloer. Vanwege de aanwezigheid van fijn metaalstof op de vloeren, gaf de voorkeur uit om dit op te zuigen in plaats van te vegen. Om de machines zo flexibel mogelijk in te zetten was het voor de klant belangrijk dat deze in 230 Volt zijn uitgevoerd.

Straalgrit en metaalstof

Straalgrit en metaalstof hebben beide unieke eigenschappen die een krachtige industriële stofzuiger vereisen. Straalgrit is verkrijgbaar in verschillende varianten en heeft over het algemeen een hogere dichtheid, waardoor een stofzuiger met een krachtigere zuigkracht nodig is. In veel gevallen is een standaard 230 Volt stofzuiger niet voldoende omdat de zuigslang verstopt kan raken met straalgrit. Aan de andere kant is metaalstof zeer fijn en vaak vettig van aard. Dit kan leiden tot verstopping van filters en lekkage, waardoor de fijnste deeltjes worden uitgestoten.

Ons advies

Voor deze klant hebben wij twee keer de Depureco M65 geadviseerd. Dit is de krachtigste stofzuiger op 230 Volt waarmee we hebben geadviseerd om maximaal 5 meter zuigslang te gebruiken. Daarnaast viel de dagelijkse vervuiling van het straalgrit erg mee en kan prima rondom de machines alles worden schoon gezogen.

Vettig metaalstof filteren

Om het metaalstof effectief te filteren hebben we de klant geadviseerd om een stofklasse M stoffilter toe te passen. Dit specifieke filter heeft een hoge filtratie graad van stofdeeltjes tot 1 micron. De klant hebben we uitgelegd dat een extra filter naar alle waarschijnlijk vereist was vanwege de fijnheid van het metaalstof. Dit extra filter is een HEPA H14 filter welke een filtratiegraad heeft van 99.995% (H14). De klant hebben we aangeraden om na aanschaf elke week het hoofdfilter te controleren om te kijken of deze inderdaad doorslag heeft. Na 6 maanden heeft dit filter gelukkig nog steeds geen doorslag gehad en heeft de klant hiermee een HEPA filter bespaard.

Vloeren niet vegen maar effectief zuigen

Voor het schoonhouden van de vloeren hebben we aanbevolen om gebruik te maken van een brede voorzetzuigmond. Deze zuigmond kan eenvoudig worden bevestigd en heeft een breedte van 60 cm. Het wordt aan de voorzijde van de stofzuiger bevestigd, zodat je tijdens het voorwaarts duwen van de stofzuiger achter de machine kunt lopen, waardoor je een ergonomische houding hebt.

  • Binnen 24 uur analayseren wij de aanvraag
  • Gratis en vrijblijvende demonstratie op locatie
  • Totaalleverancier voor elk stofprobleem
Contact opnemen