Metalen

In industriële omgevingen waar metaalbewerking plaatsvindt, is het voorkomen en opzuigen van metaalstof van vitaal belang voor een veilige en gezonde werkomgeving. Zowel fijn metaalstof als grovere verontreinigingen, zoals spanen en metalen doppen, kunnen vrijkomen tijdens het bewerkingsproces en potentiële gezondheidsrisico's vormen voor werknemers of schade toebrengen aan machines. Duso Nederland levert hoogwaardige industrie stofzuigers, olie- en spanenzuigers en afzuigapparatuur die fijn metaalstof of grovere metalen veilig en efficiënt kunnen verwijderen. Bekijk hieronder ons aanbod en neem vrijblijvend contact met ons op voor een advies op maat.

Lees meerLees meer

Fijn metaalstof: een onderschat gevaar

Fijn metaalstof ontstaat bij precisiebewerkingen zoals slijpen, boren en frezen. Deze kleine deeltjes zweven in de lucht en kunnen gemakkelijk worden ingeademd door werknemers, waardoor ernstige gezondheidsproblemen ontstaan, zoals ademhalingsproblemen en longaandoeningen. Het is belangrijk om fijn metaalstof direct bij de vervuilingsbron te verwijderen. Voor effectieve bronafzuiging leveren wij hoogwaardige afzuigtafels, mobiele bronafzuiging en filterinstallaties. Om machines en werkplekken schoon te houden leveren wij krachtige industriestofzuigers met hoogwaardige filters.

Grover metaal: spanen, grit en doppen

Naast fijn metaalstof zijn grovere metaalverontreinigingen ook veelvoorkomende uitdagingen in de metaalbewerkingsindustrie. Spanen ontstaan bij verspanende bewerkingen zoals draaien, zagen en snijden, terwijl metalen doppen vrijkomen tijdens het stansen van metalen en vraag een compleet andere benadering. Om spanen, vaak vervuild met olie, op te zuigen leveren wij specifieke olie- en spanenzuigers. Hier wordt de olie gescheiden van de spanen en kan de olie gefilterd en afgevoerd worden. Bij het opzuigen van metalen doppen is vaak een 380V stofzuiger nodig die een zeer hoge zuigkracht hebben.

Advies op maat?

Duso Nederland is leverancier van geavanceerde oplossingen die rechtstreeks bij fabrikanten worden ingekocht. Dankzij korte communicatielijnen kunnen wij snel schakelen en naast ons standaard leveringsprogramma, maatwerk bieden. Met geavanceerde oplossingen en hoogwaardige industriële stofzuigers bieden we ook complete afzuiginstallaties voor een veilige en gezonde werkomgeving in de metaalbewerkingsindustrie. Neem vrijblijvend contact met ons op voor advies op maat.