Bouw: steenstof zaagmachine

Van de Fa. Meekro B.V. uit Appingedam ontvingen wij een aanvraag met betrekking tot het stofvrij kunnen werken met een Carat steenzaagmachine. Meekro BV is een professioneel bedrijf die gespecialiseerd is in het vervaardigen van lichtgewicht prefab schoorstenen. Deze schoorstenen zijn geschikt voor elk type dakconstructie en eenvoudig te monteren. Tijdens onze analyse werd al snel duidelijk dat ze licht wantrouwend waren in een goede oplossing, aangezien vele 'oplossingen' de revue al waren gepasseerd, met elke keer weer een teleurstellend resultaat.

Duso levert stofvrije oplossing voor steenzaagmachine

Duso Nederland is niet voor één gat te vangen en heeft ervaring met het goed afzuigen van steenstof. Steenstof is vervelend en zeer fijn stof en bovendien schadelijk voor de gezondheid. Tijdens het zagen van een steenstrip onstaat er in korte tijd ontzettend veel stof. Een professionele bouwstofzuiger of standaard industrie stofzuiger zijn hier niet voor geschikt omdat filters grote moeite hebben met de hoeveelheid stof. Daarnaast is de aansluit diameter op de steenzaagmachine meestal té klein om de hoeveelheid stof te kunnen

Out of the box denken

Bij dit project moesten we 'out of the box' denken aangezien de standaard werkwijze geen oplossing bleek te zijn. Wij hebben middels een offerte de klant geadviseerd om te kiezen voor een industriële afzuigunit die beschikt over hoge luchtsnelheden en werkt met een grote diameter slang van Ø120 mm. Een compleet andere werkwijze dan ze bij Meekro gewend zijn. Meekro BV stond open voor ons voorstel maar wilde wel vooraf een uitgebreide test doen alvorens men akkoord ging om over te gaan tot aanschaf. Op dit voorstel zijn we maar al te graag ingegaan en zodoende hebben we een uitgebreide test gedaan waarbij alles aan bod gekomen is.

Uitgebreid testen bij klant op locatie

Tijdens deze test hebben we met karton een afsluitbare kap gemaakt die in een trechtervorm loopt, en hier de zuigslang op aangesloten. Om een volledig 100% stofvrije omgeving te creëren hebben we door middel van een tweede zuigslang óók de onderkant afgezogen. Alles soorten stenen zijn gezaagd en het resultaat was schitterend! Een volledige 100% afzuiging werd probleemloos gehaald.

Om dit schitterende resultaat te behalen hebben we getest met een tweedehands stofafscheider. Een industriële stofafscheider met 2 grote filterpatronen die door middel van perslucht gereinigd worden. Een ideale oplossing bij een constant hoog stofaanbod. Inmiddels is deze stofafscheider in gebruik genomen door de Meekro BV en zijn ze tot dusverre zéér tevreden! Bekijk hier ons complete assortiment. Heb je vragen met betrekking tot jouw toepassing? Neem vrijblijvend contact met ons of laat je door ons terugbellen. Op normale werkdagen nemen wij altijd binnen 24 uur contact op.

  • Binnen 24 uur analayseren wij de aanvraag
  • Gratis en vrijblijvende demonstratie op locatie
  • Totaalleverancier voor elk stofprobleem
Contact opnemen