Betonstof en steenstof

Tijdens het bewerken van beton of gesteente, bijvoorbeeld door te boren, zagen of schuren, komt er veel stof vrij. Dit stof bevat kwarts en is schadelijk voor de gezondheid. Dit is met name ongewenst op bouwlocaties waar mensen binnen werken, omdat zij dan voortdurend worden blootgesteld aan deze schadelijke stoffen. Het is daarom van groot belang om stofvrij te werken. Betonstof is zo fijn en schurend dat alleen professionele stofzuigers geschikt zijn om deze stoffen veilig te verwijderen en te filteren. Andere soorten stofzuigers verliezen snel hun zuigkracht en kunnen zelfs onherstelbaar beschadigd raken omdat de filters te klein of niet geschikt zijn. Duso Nederland biedt betonstof stofzuigers aan met verschillende vermogens, zowel op 230 Volt als 400 Volt tot een vermogen van 55 kW. Deze stofzuigers zijn uitgerust met de modernste filtertechnieken en worden geleverd met slijtvaste accessoires die bijdragen aan een veilige en efficiënte verwijdering van beton- en steenstof.

Lees meerLees meer

Waarom een beton- en steenstof stofzuiger gebruiken?

Een beton- en steenstof stofzuiger is een krachtigere en robuustere stofzuiger dan een gewone huishoudelijke stofzuiger. Dit maakt het geschikt voor het verwijderen van grotere hoeveelheden zwaar en fijnstof, zoals beton- en steenstof. Beton- en steenstof zijn schadelijke stoffen die vrijkomen bij het boren, zagen of schuren van beton of gesteente. Het is belangrijk om deze stoffen veilig te verwijderen om blootstelling aan deze schadelijke stoffen te voorkomen.

Een industriële stofzuiger heeft vaak een grotere zuigkracht en een speciaal filtersysteem dat beter in staat is om kleine deeltjes vast te houden. Het filtersysteem van een industriële stofzuiger is ontworpen om fijnstof op te vangen en vast te houden, in plaats van het simpelweg door te laten naar de omgeving. Het gebruik van een industriële stofzuiger bij het verwijderen van beton- en steenstof zorgt ervoor dat de schadelijke stoffen veilig worden verwijderd en niet in de lucht terechtkomen. Dit verbetert de veiligheid van de werkomgeving en zorgt ervoor dat werknemers niet voortdurend worden blootgesteld aan deze schadelijke stoffen.

Veilig verwijderen van beton- en steenstof met HEPA H14 filter

Om steenstof en betonstof veilig te verwijderen met een stofzuiger, is het belangrijk om een filter te gebruiken dat speciaal ontworpen is voor het opvangen van fijnstof. Gewone stofzuigerfilters zijn vaak niet geschikt voor het opvangen van deze schadelijke stoffen en kunnen deze stoffen in de lucht verspreiden.

Een veelgebruikt type filter dat geschikt is voor het opvangen van steenstof en betonstof is het HEPA-filter (High Efficiency Particulate Air-filter). Een HEPA-filter kan kleine deeltjes opvangen, waaronder de kleine kwartsdeeltjes die vrijkomen bij het boren, zagen of schuren van beton of gesteente. Een goede HEPA-filter kan tot wel 99,995% van de deeltjes opvangen die groter zijn dan 0,3 micrometer.