Depureco RAM OIL 280 380V

De RAM OIL 280 industriële vloeistofzuiger is ideaal voor het reinigen van CNC-machine tanks. Met een 280 liter tank en "reverse flow" systeem voor vloeistofafvoer biedt deze stofzuiger een snelle reinigingssnelheid. De krachtige zijkanalenventilator zorgt voor continue zuigkracht. De vloeistoftank heeft een handige metalen mand om spanen en vloeistoffen te scheiden. Een elektrische niveau-indicator stopt de luchtstroom bij maximale capaciteit. Optioneel is een elektrische afvoerpomp beschikbaar voor continu vloeistofafvoer.

Kenmerken

  • 380V motor met extra zuigkracht / onderdruk
  • Geschikt voor intensief en industrieel gebruik
  • 280 liter opslagcapaciteit, 50 liter spanenmand
  • Veilig afvoeren met reverse flow systeem
  • Ook leverbaar op 230 Volt (Depureco RAM OIL 280 230V)

Technische specificatiesTechnische specificaties

Technische specificaties

Type motor

Zijkanaal ventilator

Aantal motoren

1

Voltage

400 Volt/Hz

Vermogen

2.2 / 3 kW

Luchtsnelheid

220 m3/uur

Max vacuüm

280 mBar

Filtermedium

PPL

Aansluiting

50 Ø mm.

Spanenopvang

40 Liter

Opslagcapaciteit

280 Liter

Wijze van afvoeren

Overdruk Liter

Afmetingen

700x1450x1400 LxBxH

Gewicht

220 Kg.

Inclusief

Veiligheidsventiel

Zuigsnelheid

280/80 liter / seconde

Afvoersnelheid

280/80 liter / seconde

Meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op

  • Binnen 24 uur analayseren wij de aanvraag
  • In de meeste gevallen direct uit voorraad leverbaar
  • Gratis en vrijblijvende demonstratie op locatie
  • Totaalleverancier voor elk stofprobleem

Oliezuiger voor schoonmaken CNC machines

De RAM OIL 280 industriële stofzuiger is speciaal ontworpen voor het grondig reinigen van CNC-machine tanks. Met een royale capaciteit van 280 liter biedt deze stofzuiger voldoende ruimte om grote hoeveelheden vloeistoffen en metaalspanen op te zuigen. Het unieke "reverse flow" systeem zorgt ervoor dat vloeistoffen efficiënt en gemakkelijk kunnen worden afgevoerd.

Krachtige motor met extra zuigkracht

Dankzij de krachtige krachtstroom zijkanalenventilator met een vermogen van 2.2 of 3 kW genereert de stofzuiger een indrukwekkende zuigkracht. Deze ventilatoren zijn bestand tegen intensief gebruik, zijn duurzaam en bovendien nagenoeg vrij van onderhoud. Hierdoor is het mogelijk om olie met een hogere viscositeit op te zuigen.

Reverse flow systeem

De RAM OIL 280 is voorzien van een innovatief "reverse flow" systeem, dat zowel het opzuigen als het afvoeren van olie en vloeistoffen mogelijk maakt. Dit systeem maakt gebruik van de stofzuigermotor die in staat is om in twee standen te werken: vacuüm en overdruk. In de vacuümstand genereert de zijkanalenventilator een sterke zuigkracht, waarmee de stofzuiger moeiteloos olie, vloeistoffen en andere verontreinigingen kan opzuigen uit CNC-machine tanks. Dit zorgt voor een grondige reiniging en verwijdering van metaalspanen en andere vuildeeltjes.

Afvoeren met "reverse flow" systeem

Wanneer het tijd is om de opgezogen olie en vloeistoffen af te voeren, wordt de zijkanalenventilator omgeschakeld naar de overdrukstand. Hierdoor wordt de luchtstroom omgekeerd, waardoor de stofzuiger de opgevangen vloeistoffen veilig en gecontroleerd kan afvoeren. Het "reverse flow" systeem voorkomt verstoppingen en zorgt ervoor dat de vloeistoffen moeiteloos uit de stofzuiger worden geleid.