GICX serie

Ontdek de krachtige GICX-serie afzuigunits, speciaal ontworpen voor veeleisende toepassingen. Deze centraal geplaatste filterkasten zijn ideaal voor het effectief afzuigen van diverse stoffen, waaronder schadelijk fijnstof, poeders, schuur- en slijpstoffen. Met leidingwerk kunnen grote afstanden worden overbrugd en meerdere afzuigpunten tegelijk worden bediend. Met 11 modellen en een maximale aanzuigcapaciteit van 18.000 m3/uur bieden wij de meest efficiënte oplossingen. Onze GICX-units variëren in vermogen van 3 tot 15 kW en beschikken over een volledig automatisch reinigingssysteem dankzij de geïntegreerde elektronische aansturing. Kies voor de GICX met ATEX certificaat voor extra veiligheid.

Kenmerken

  • Centrale afzuiging productiemachine(s)
  • Filterkasten met ventilator tot 15 kW
  • Afzuigen van schadelijke en fijne stoffen
  • Zelfreinigend filterpakket

Technische specificatiesTechnische specificaties

Technische specificaties

Type ventilator

Centrifugaal ventilator

Voltage

400 Volt/Hz.

Voltage

3/5.5/7.5/11/12.5 kW

Luchtsnelheid

2.500 t/m 15.000 m3/uur

Max vacuüm

300 mBar

Filtermedium

Polyester filtermouwen

Aantal filters

12 t/m 96

Filter efficiëntie

99.9%

Oppervlakte hoofdfilter

48 t/m 384 ㎡

Filterreiniging

Automatisch

Veiligheidsfilter (HEPA)

Optioneel CAT/BIA

Actief koolfilter

Optioneel

Aansluiting

350 Ø mm.

Inclusief

Schakelkast met softstarter

Optioneel

RVS uitvoering

Downloads

Download

Meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op

  • Binnen 24 uur analayseren wij de aanvraag
  • In de meeste gevallen direct uit voorraad leverbaar
  • Gratis en vrijblijvende demonstratie op locatie
  • Totaalleverancier voor elk stofprobleem

Behoud van een schone en veilige werkomgeving

Een centraal afzuigsysteem in de industrie is belangrijk voor een gezondere werkomgeving, behoud van machineprestaties en verhoogde productiviteit. Het systeem zuigt schadelijke stoffen bij de bron af, vermindert de blootstelling van werknemers, voorkomt ophoping van stof in machines en voorkomt stilstand door stofproblemen.

GICX serie zeer rijk uitgerust afzuigsysteem

De constructie van de GICX-serie is volledig vervaardigd uit gegalvaniseerd plaatwerk met een dikte van 3 mm. Dit maakt de units uitermate geschikt voor zware industriële omgevingen. De krachtige centrifugaal ventilatoren (tot 15 kW) zijn standaard geïnstalleerd in geluidsarme behuizingen, waardoor het geluidsniveau tot een minimum wordt beperkt. Deze energiezuinige ventilatoren zijn geschikt voor continu gebruik en bieden een hoog rendement, met een maximale afzuigcapaciteit tot 18.000 m3 per uur.

Veelzijdige afzuigmogelijkheden

De GICX-serie is in staat om een breed scala aan schadelijke stoffen af te zuigen, waaronder fijnstof, asbeststof, slijpstof, schuurstof, poeder(coating)stof, rubberstof, grafietstof, metaalstof, steenstof, kunststof, plasmastof, laserstof, en nog veel meer.

Efficiënt en betrouwbaar filtersysteem

Om de ventilator en medewerkers te beschermen, is een uitgebreid filterpakket geïnstalleerd. Afhankelijk van het vermogen heeft het filterpakket een maximale oppervlakte variërend van 48 tot 385 m2. Het filterpakket bestaat uit meerdere polyester filterpatronen en heeft een stofklasse M-kwalificatie. Optioneel kan een HEPA H13-veiligheidsfilter worden toegevoegd, waardoor schadelijke fijnstoffen probleemloos kunnen worden afgezogen en tot 99,9% worden gefilterd. Dit biedt tevens de mogelijkheid om gefilterde lucht te recirculeren.

Automatisch gereinigd filtersysteem

Het filterpakket is ontworpen om bestand te zijn tegen een constant hoge stofbelasting en is uitgerust met een automatisch reinigingssysteem dat wordt aangedreven door perslucht (een compressor is vereist). De geïntegreerde schakelkast met geavanceerde elektronica stelt gebruikers in staat om de reinigingscyclus te regelen met behulp van een instelbare interval. Dit zorgt ervoor dat de optimale afzuigcapaciteit wordt gegarandeerd, filters een langere levensduur hebben en de toevoer van perslucht efficiënt wordt benut.

Flexibele bediening en aanpassingsmogelijkheden

Standaard is de GICX-serie uitgerust met een geïntegreerde schakelkast die tal van mogelijkheden biedt, waaronder externe bediening en de aansturing van de filterreinigingsinterval. Optioneel zijn er aanvullende mogelijkheden beschikbaar om aan specifieke behoeften te voldoen. Met de GICX-serie afzuigunits ben je verzekerd van een robuuste constructie, krachtige ventilatie, een efficiënt filtersysteem en flexibele bedieningsmogelijkheden.