Stardust serie

De Stardust stofafzuiging is een veelzijdige oplossing die geschikt is voor een breed scala aan industrieën. Of het nu gaat om metaalbewerking, houtbewerking, chemische industrie of andere sectoren, de Stardust serie biedt professionele en stationair opgestelde filterinstallaties die specifiek ontworpen zijn om fijnstof, poeders en andere droge en lichte materialen af te zuigen. Deze veelzijdige serie is perfect geschikt voor het bedienen van meerdere afzuigpunten tegelijk. De krachtige ventilatoren zijn beschikbaar in verschillende vermogens tot 11 kW en een aanzuigsnelheid tot 9.500 m3/uur.

Kenmerken

  • Afzuigen van fijnstof, poeders en lichte materialen
  • Toepasbaar in uiteenlopende industrieën
  • Zelfreinigend filterpakket
  • Elektronisch bewakingssysteem filterpakket
  • HEPA filter (99.95%) leverbaar

Technische specificatiesTechnische specificaties

Technische specificaties

Type ventilator

Centrifugaal ventilator

Voltage

400 Volt/Hz.

Voltage

2.2 tot 11 kW

Luchtsnelheid

2.500 tot 9.500 m3/uur

Max vacuüm

25 mBar

Filtermedium

Polyester patronen

Aantal filters

4 / 6 / 9

Filter efficiëntie

M

Oppervlakte hoofdfilter

48 / 72 / 108 ㎡

Filterreiniging

Automatisch

Veiligheidsfilter (HEPA)

Optioneel H13 CAT/BIA

Actief koolfilter

Optioneel

Aansluiting

100-250 Ø mm.

Inclusief

Delta P filterreiniging

Optioneel

Besturingskast

Downloads

Van dit product is geen datasheet beschikbaar

Meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op

  • Binnen 24 uur analayseren wij de aanvraag
  • In de meeste gevallen direct uit voorraad leverbaar
  • Gratis en vrijblijvende demonstratie op locatie
  • Totaalleverancier voor elk stofprobleem

Veilige en stofvrije werkomgeving

De Stardust stofafzuiging is een ideale oplossing voor bedrijven die meerdere bewerkingmachines willen afzuigen en tegelijkertijd willen zorgen voor een schone werkomgeving. Met de mogelijkheid om meerdere afzuigpunten (gelijktijdig) te bedienen, biedt de Stardust serie een efficiënte en veelzijdige oplossing voor industrieën zoals metaalbewerking, houtbewerking, chemische industrie en meer.

Geavanceerd filtersysteem

Een van de opvallende kenmerken van de Stardust stofafzuiging is het geavanceerde filtersysteem met automatische filterreiniging. Dit filtersysteem zorgt ervoor dat de filterinstallatie altijd optimaal presteert en de beste filterconditie behoudt. De Stardust stofafzuiging is uitgerust met een filterreinigingssysteem dat gebruikmaakt van de delta p-methode. Deze geavanceerde methode maakt het mogelijk om het filtersysteem automatisch te reinigen op basis van drukverschillen.

Uitleg delta p-methode

Deze geavanceerde methode maakt het mogelijk om het filtersysteem automatisch te reinigen op basis van drukverschillen. Bij de delta p-methode wordt de druk aan beide zijden van het filter gemeten. Na verloop van tijd kunnen stofdeeltjes zich ophopen op het filteroppervlak, wat resulteert in een toename van het drukverschil. Wanneer het drukverschil een bepaalde vooraf ingestelde drempelwaarde bereikt, wordt het reinigingsproces geactiveerd.

Energiebesparende filterreiniging

Tijdens de reinigingscyclus wordt een kortstondige stoot perslucht geïnjecteerd in het filter. Deze luchtstoot creëert een drukgolf die zich door het filtermateriaal beweegt, waardoor de opgehoopte stofdeeltjes loskomen en naar de opvangbak worden geblazen. Hierdoor wordt het filter effectief gereinigd en behoudt het zijn optimale werking. De delta p-methode zorgt ervoor dat het reinigingsproces alleen plaatsvindt wanneer het daadwerkelijk nodig is. Hierdoor wordt energie bespaard en wordt de levensduur van het filter verlengd.