Explosie gevaarlijke stoffen

Het afzuigen van brand- en explosiegevaarlijke stoffen is een cruciaal onderdeel van de veiligheidsprocedures in verschillende industrieën. Of het nu gaat om het afzuigen van houtstof in een timmerwerkplaats of om het afzuigen van aluminiumstof, het is van vitaal belang om te zorgen voor een veilige en gezonde werkomgeving voor iedereen die in de buurt werkt. Onze afzuiginstallaties voor explosiegevaarlijke stoffen zijn ontworpen om aan de ATEX-richtlijnen te voldoen en zijn uitgerust met speciale veiligheidsvoorzieningen, zoals vonkenvangers, explosiebeveiligingssystemen en drukontlastsystemen. Hierdoor wordt de kans op explosies en brandgevaar tot een minimum beperkt en wordt de veiligheid van uw medewerkers gewaarborgd. Duso Nederland levert een breed scala aan ATEX-afzuigapparatuur, geschikt voor uiteenlopende industrieën.

Lees meerLees meer

Werken volgens ATEX richtlijnen

Brand- en explosiegevaarlijke stoffen zijn stoffen die kunnen leiden tot brand of explosies wanneer ze worden blootgesteld aan hitte, vonken, open vuur of andere ontstekingsbronnen. Deze stoffen kunnen gasvormig, vloeibaar of vast zijn, en kunnen ontstaan in verschillende industriële processen, zoals lassen, slijpen, zagen, mengen en malen.

ATEX afzuigapparatuur

Om brand- en explosiegevaarlijke stoffen en dampen veilig te verwijderen, is ATEX gecertificeerde afzuigapparatuur vereist. Atex afzuig apparatuur is speciaal ontworpen om gevaarlijke stoffen veilig af te zuigen in explosiegevaarlijke omgevingen. Het minimaliseert de risico's op brand en explosies en zorgt voor een veilige en gezonde werkomgeving. Onze op maat gemaakte systemen voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen

Advies op maat

Het afzuigen van explosiegevaarlijke stoffen vereist speciale expertise en apparatuur, en Duso Nederland heeft de kennis en ervaring om op maat gemaakte oplossingen te bieden die voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen. Afzuigsystemen zijn ontworpen om de risico's van brand en explosies te minimaliseren en om de gezondheid van werknemers te beschermen.