Werkplaats afzuiging

In werkplaatsen ontstaan tijdens uiteenlopende werkzaamheden allerlei vervuiling en kan tot ongezonde situaties lijden voor medewerkers. Denk aan schuur-, zaag-, en slijpstof die ontstaan tijdens het bewerken en lassen (lasrook) van producten of tijdens het houtbewerking. Om een werkplaats schoon te houden leveren wij tal van oplossingen, waaronder industriële stofzuigersmobiele stofafzuiginglasdampafzuiging en afzuigtafels. Ook kunnen meerdere vervuilingsbronnen met één systeem worden afgezogen. Dankzij de modernste filtertechnieken kunnen onze machines vervuilde lucht filteren en terugbrengen in de werkomgeving.

Lees meerLees meer

Oplossingen voor werkplaats afzuiging

Er zijn verschillende oplossingen beschikbaar voor werkplaatsafzuiging, afhankelijk van de specifieke behoeften van uw werkplaats en het type werkzaamheden dat u uitvoert. Enkele veelvoorkomende oplossingen zijn:

  • Een werkplaats stofzuiger is een krachtige stofzuiger die speciaal is ontworpen om grote(re) hoeveelheden stof, vuil en afval op te zuigen in werkplaatsen. Het heeft vaak een grotere capaciteit dan een gewone stofzuiger en is uitgerust met geavanceerde filters om de lucht te zuiveren en schone lucht terug te blazen in de ruimte.
  • Mobiele afzuigers: Deze verplaatsbare afzuigsystemen kunnen gemakkelijk tussen verschillende werkstations en ruimtes worden verplaatst en hebben meestal een of meer filters om stof en deeltjes uit de lucht te verwijderen.
  • Centrale afzuigsystemen: Dit zijn vaste, ingebouwde systemen die via kanalen lucht en stof afvoeren uit de werkplaats. Ze zijn geschikt voor grote werkplaatsen waar veel machines staan. Deze systemen zijn meestal duurder dan mobiele afzuigers, maar ze zijn zeer effectief bij het beheersen van stof en deeltjes.
  • Lasrookafzuigers: Deze afzuigers zijn specifiek ontworpen voor het afzuigen van lasrook en andere giftige dampen die vrijkomen bij laswerkzaamheden. Ze hebben een speciaal filter om de giftige stoffen uit de lucht te verwijderen.
  • Afzuigtafels: is een werktafel met een ingebouwd afzuigsysteem dat stof en andere deeltjes afvoert tijdens het werkproces.