Lasrook

Het afzuigen van lasrook is van cruciaal belang voor de veiligheid en gezondheid van lasoperators en andere werknemers in de buurt. Lasrook bevat schadelijke stoffen zoals metalen, gassen en dampen die bij inademing ernstige gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken, waaronder ademhalingsproblemen, astma en longkanker. Duso Nederland levert een breed scala aan oplossing op het gebied van lasrookafzuiging. Wij leveren mobiele lasrookafzuigers, afzuigers voor wandmontage, stationaire filtersystemen en afzuigtafels. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Lees meerLees meer

Lasrook afzuigen

Lasrookafzuiging is een essentieel onderdeel van iedere laswerkplaats. Het is van groot belang om de gezondheid van de werknemers te beschermen en om te voldoen aan de strenge regelgeving omtrent lasrook. Er zijn verschillende mogelijkheden op het gebied van lasrookafzuiging. Hieronder zullen we deze mogelijkheden verder toelichten.

lasdampafzuiging met afzuigarm

Een afzuigarm is een flexibele arm die aan het plafond, wand of op een mobiele afzuiger bevestigd kan worden. De arm kan in verschillende posities gezet worden en kan dus gericht worden op de laswerkplek. De afgezogen lucht wordt via de arm afgevoerd naar een filterinstallatie. Afzuigarmen zijn flexibel inzetbaar en geschikt voor werkplekken waar op verschillende plaatsen laswerkzaamheden worden uitgevoerd.

Mobiele lasrookafzuiger

Mobiele afzuigunits zijn geschikt voor werkplekken waar geen vaste afzuiginstallatie aanwezig is. De mobiele afzuigunit kan op verschillende plaatsen ingezet worden en kan eenvoudig verplaatst worden. Deze kan voorzien zijn van een afzuigarm of afzuigslang. Voordeel van mobiele afzuiging is dat je direct bij de bron kan afzuigen en dus direct effectief is.

Ruimtelijke ventilatie

Ruimtelijke ventilatie is een passieve manier om lasrook af te voeren. Hierbij wordt de lucht in de werkplaats constant ververst. Dit kan door middel van het zogenaamde push pull systeem of door middel van verticale verdringing, waarbij de laatste de meest efficiënte wijze is.

We helpen je graag verder

Bij Duso Nederland zijn we gespecialiseerd in oplossingen op het gebied van lasrookafzuiging en helpen we je graag bij het vinden van de juiste oplossing voor jouw specifieke situatie. Ons deskundige team staat voor voor vrijblijvend advies en voorzien we onze klanten van op maat gemaakte oplossingen die aansluiten op specifieke behoeften. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of advies op maat.