Depureco PUMA 15S staaldoppen opzuigen

Warmtewisselaars fabrikant

Uitdagingen bij het reinigen van tube lasermachines

Een wereldwijd opererende fabrikant van industriële warmtewisselaars had een uitdaging bij het reinigen van hun tube lasermachines. Deze machines snijden en bewerken RVS metalen, waarbij kleine en grotere metaaldoppen in en rondom de machines terechtkwamen. Dit veroorzaakte niet alleen storingen aan de machines, maar ook ongewenste vervuiling van de werkomgeving. Op zoek naar een passende oplossing kwamen ze bij Duso Nederland B.V. terecht.

Analyse, advies en testen voor de juiste oplossing

Bij het bespreken van deze aanvraag werd al snel duidelijk welke richting we moesten inslaan. Naast het feit dat de stofzuiger metaaldoppen over een afstand van 10 meter moest kunnen opzuigen, was het ook belangrijk dat de stofzuiger bestand zou zijn tegen vettigheid en kleine hoeveelheden olie. We hebben de klant geadviseerd om te kiezen voor een heavy duty stofzuiger van minimaal 11 kW. Voor een uitgebreide demonstratie hebben wij een testmodel van 12.5 kW ingezet om aan te tonen dat dit de juiste oplossing voor hen zou zijn. Binnen enkele dagen hebben we de test uitgevoerd waarbij verschillende configuraties zijn getest en besproken. Nadat de test uitstekend verlopen was hebben we testmachine bij klant achtergelaten totdat we de nieuwe machine kwamen afleveren.

Efficiënte oplossing voor metaaldoppen verwijderen

Voor deze specifieke toepassing hebben wij de klant voorzien van een krachtige industriële stofzuiger op krachtstroom (380 volt). De Depureco PUMA 15S heeft een vermogen van 11 kW en door zijn efficiënte turbine motor die een zeer hoog vacuüm kan genereren onderscheidt deze stofzuiger zich van andereren. Dankzij de Ø50 mm zuigslang met een lengte van 10 meter kunnen zelfs grotere metaaldoppen moeiteloos worden opgezogen. Om de stofzuiger te beschermen tegen olie en vettigheid, hebben wij het standaard polyester doekfilter vervangen door een versie met een teflon coating. Deze coating zorgt ervoor dat het filter afstotende eigenschappen heeft, waardoor het opgezogen materiaal zo min mogelijk aan het filter kan hechten. Hierdoor wordt de levensduur van het filter verlengd. Daarnaast hebben wij diverse (oliebestendige) stofzuigeraccessoires geleverd om de machines efficiënt te kunnen reinigen en te voorkomen dat de gevoelige machines beschadigd raken.

Effectief en efficiënt metalen opzuigen?

Voor een efficiënte werking bij het opzuigen van uiteenlopende metalen biedt Duso Nederland diverse oplossingen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor gedetailleerde informatie en deskundig advies.

  • Binnen 24 uur analayseren wij de aanvraag
  • Gratis en vrijblijvende demonstratie op locatie
  • Totaalleverancier voor elk stofprobleem
Contact opnemen