Heavy duty stofzuiger straalgrit opzuigen kelder van straalinstallatie

Industriële straalgrit stofzuiger voor staalindustrie

Duso Nederland levert straalgrit stofzuiger

Duso Nederland heeft een uitstekende oplossing geboden voor een grote staalleverancier in Oosterhout die dagelijks te maken had met het opzuigen van straalgrit. De bestaande industriële stofzuiger voldeed niet aan de vereisten, met name bij het schoonmaken van een diepe kelder. Na teleurstellende tests nam de staalleverancier contact op met Duso Nederland, en met succes. In dit artikel bespreken we de uitdagingen waar het bedrijf mee te maken had en hoe Duso Nederland heeft geholpen door de juiste straalgrit stofzuiger te leveren.

Analyse en offerte

Tijdens een grondige analyse van de situatie kwamen we erachter dat er rondom en in de straalmachine steelshot opgezogen moest worden, en regelmatig in grote hoeveelheden, oplopend tot 1 m3. Dit zijn kleine metalen balletjes die in dit geval een soortelijk gewicht hadden van maar liefst 6 Kg. per liter. Om overal goed bij te kunnen, met name in de kelder, was een 20 meter zuigslang wenselijk. Omdat straalgrit veel fijn metaalstof met zich meebrengt, is een goed werkend filterpakket van groot belang. Dankzij het brede scala aan straalgritzuigers in ons leveringsprogramma, kunnen wij de prestaties van verschillende ventilatoren vergelijken en op basis van onze expertise de ideale oplossing bieden. Uiteindelijk hebben we de Depureco PUMA 15 met een vermogen van 15 kW aanbevolen waarbij het grote filterpakket volledig zelfreinigend is.

Turbine motor met extra zuigkracht

Het vermogen van een turbine motor kan een aanzienlijke invloed hebben op de prestaties. Sommige turbines genereren veel luchtopbrengst, maar hebben een lagere zuigkracht. Bij het opzuigen van straalgrit met behulp van een lange stofzuigerslang is het echter essentieel om meer zuigkracht dan luchtopbrengst te hebben. Duso Nederland adviseerde daarom een 15 kW stofzuiger die een indrukwekkende onderdruk van maximaal 450 mBar kan genereren. Dit zorgt ervoor dat de stofzuigerslang niet verstopt raakt met straalgrit.

Effectief en efficiënt straalgrit opzuigen?

Voor een efficiënte werking bij het opzuigen van straalgrit biedt Duso Nederland diverse oplossingen. Naast krachtige heavy duty stofzuigers kan een voorafscheider een aanvullende oplossing bieden voor een compleet stofzuigsysteem voor straalgrit. Neem vrijblijvend contact met ons op voor gedetailleerde informatie en deskundig advies.

  • Binnen 24 uur analayseren wij de aanvraag
  • Gratis en vrijblijvende demonstratie op locatie
  • Totaalleverancier voor elk stofprobleem
Contact opnemen