Zeer fijn koolstof zuigen Recyclingbedrijf

Zware metaalstoffen zuigen

Van RKR Recycling te Zwolle kregen wij de vraag om het bestaande stofprobleem (nog) beter onder controle te krijgen. Behalve het stofprobleem moest het gebruikersgemak van de stofzuigers vereenvoudigd worden ten opzichte van hun huidige stofzuigers en was het ook belangrijk dat de stofzuigers onderhoudsarm en duurzaam zijn, omdat nu met enige regelmaat motoren vervangen moeten worden. Gezien de aantal stofzuigers (elk 3 motoren), is dit jaarlijks een behoorlijke kostenpost. Ook moeten medewerkers optimaal beschermd worden tijdens hun werkzaamheden.

Dagelijks meerdere uren fijn stof zuigen

Tijdens onze inventarisatie op locatie konden wij goed uitleggen waarom de motoren van hun huidige stofzuigers relatief snel vervangen moesten worden. Ondanks dat de huidige stofzuigers helemaal niet van slechte kwaliteit zijn, zijn ze niet geschikt voor dit intensieve gebruik in combinatie met het aanwezige fijnstof dat dagelijks ontstaat. Behalve dat machines dagelijks schoongemaakt moeten worden met stofzuigers, worden ook alle bedrijfsvloeren (meerdere hallen) door middel van een aangekoppelde voorzetzuigmond schoon gezogen. Kortom, een dagelijkse behoorlijke belasting op het filter, én de motoren wanneer het hoofdfilter de hoeveelheid stof niet aankan.

Advies en oplossing

Ondanks de hoeveelheid stof en het intensieve gebruik van deze 230 Volt stofzuigers, krijgen by-pass motoren (huidige stofzuigers) het zwaar voor de kiezen. Wanneer 230 Volt (industrie)stofzuigers dagelijks meerdere uren worden gebruikt, slijten koolborstels sneller en branden motoren op een gegeven moment door. Daarom is er hier gekozen voor de Depureco Ecobull, een industriële stofzuigers met een onderhoudsarme turbine welke op een 380 Volt (2.2 kW) stroomvoorziening wordt aangesloten. Deze zijkanaal ventilatoren zijn weliswaar duurder in aanschaf, bij intensief gebruik kunnen ze 24/7 draaien zonder dat er onderhoud aan gepleegd hoeft te worden omdat ze door een elektromotor worden aangedreven. In dit geval snel terugverdiend en bovendien een beter gebruikersgemak.

Elk type fijn stof vraagt om z'n eigen aanpak qua filterpakket

De al krachtige en onderhoudsarme turbine motor wordt ook nog eens optimaal beschermd dankzij 2 filters, namelijk een hoofdfilter stofklasse M (1ste filtratie) en een HEPA veiligheidsfilter (eindfiltratie). Het hoofdfilter heeft de hoogst mogelijke filtratiegraad wat betreft hoofdfilters. Boven het hoofdfilter zit het extra veiligheidsfilter (HEPA). Dit HEPA veiligheidsfilter zorgt dankzij de H14 kwalificatie voor een filtratie van 99.995%. Behalve dat er nu onderhoudskosten bespaard worden omdat er geen motoren meer vervangen hoeven te worden, worden ook medewerkers optimaal beschermd dankzij het HEPA filterpakket. HEPA filters dienen "periodiek" vervangen te worden wanneer deze zijn aangetast. Dankzij het polyester naaldfilter (hoofdfilter) wordt het HEPA filter optimaal beschermd en wordt een zo lang mogelijk levensduur gewaarborgd.

Voorzetzuigmond om het gebruikersgemak te vergroten

Om het gebruikersgemak te vereenvoudigen zijn deze industriezuigers uitgerust met een voorzetzuigmond. Deze brede zuigmond heeft een breedte van 70 cm. Het betreft een robuuste en industrieel uitgevoerde zuigmond. Hiermee kan er relatief snel en met een ergonomische houding bedrijfsvloeren worden schoon gezogen. Doordat er verscheidende hallen zijn, met een behoorlijke oppervlakte, zijn deze industriezuigers voorzien van een 20 meter lange elektrakabel die makkelijk opgerold kan worden aan de stofzuiger.

Kunnen we je verder helpen?

Heb je een vraag met betrekking tot jouw situatie? Duso Nederland is totaalleverancier op het gebied van industriële stofzuigers en zuigsystemen en kan in de meeste gevallen een goed advies geven. Neem vrijblijvend contact met ons op via +31(0)513 201 233 of stuur een email naar info@dusonederland.nl

  • Binnen 24 uur analayseren wij de aanvraag
  • Gratis en vrijblijvende demonstratie op locatie
  • Totaalleverancier voor elk stofprobleem
Contact opnemen