Afzuiging platina en rhodium Recyclingbedrijf

Rhodium, platina en palladium afzuigen

Van een recyclingbedrijf kregen wij de aanvraag om hun huidige afzuiginstallatie te verbeteren. Deze afzuiginstallatie zuigt fijne metaalstoffen af die vrijkomen tijdens het openknippen van katalysators. Per dag worden er ongeveer 1000 katalysatoren verwerkt. Dagelijks worden er behoorlijke hoeveelheden fijnstof afgezogen. De huidige afzuiginstallatie werkt in principe goed, echter had deze machine een automatisch gereinigd filtersysteem die handmatig geactiveerd moest worden. Vanwege deze extra handeling scheelt het 1 katalysator per uur. Dit lijkt weinig, maar uitgerekend over een heel jaar zijn dit behoorlijke bedragen die men misloopt. Hier hebben we bij Duso Nederland een goede oplossing voor gevonden!

Industriële afzuiging met automatische filterreiniging

 Om het productieproces optimaal te laten verlopen hebben wij onze klant de HF 15 fijnstof afscheider geadviseerd. Een stationair opgestelde filterinstallatie is gebouwd in een stevige en robuuste omkasting, welke volledig afgesloten is. Middels een grote inspectiedeur kan men eenvoudig bij de 9 polyester filterpatronen komen. Deze 9 filterpatronen zijn de basis van een perfect afzuigresultaat met de laagste emissie, dankzij de stofklasse M kwalificatie. 

Efficiënte filterreiniging Delta P methode

Speciaal is het automatische gereinigde filtersysteem. Deze gaat verder dan de gemiddelde filterreiniging. De stofafscheider werkt namelijk volgens de Delta P methode. Dat houdt in dat een sensor constant controle houdt op het vuile én schone gedeelte van het filterpakket. Hierdoor kan het systeem exact inschatten hoe zwaar de vervuiling per filter is, en bepaalt hij daardoor welk filter en wanneer het filter gereinigd moet worden. De filters worden gereinigd door perslucht. Vanwege het Delta P principe wordt hier fors perslucht bespaard en vanzelfsprekend ook de filterpatronen omdat ze pas gereinigd worden wanneer het moet.

Benieuwd hoe we jouw stofprobleem kunnen oplossen?

Ook benieuwd hoe we jouw stofprobleem tot een minimum kunnen beperken? Neem vrijblijvend contact met ons op, of laat je door ons terugbellen. Meer machines bekijken? Bekijk hier het complete assortiment.

  • Binnen 24 uur analayseren wij de aanvraag
  • Gratis en vrijblijvende demonstratie op locatie
  • Totaalleverancier voor elk stofprobleem
Contact opnemen