Depureco BL 45 EX Z22 veiligheidsstofzuiger

Fabriek: Kruiden en specerijen opzuigen

-

Case: Oplossing dagelijks schoonhouden productielocatie

In deze case bespreken we de vraag van onze klant die actief is in de voedingsmiddelenindustrie en leggen we uit welke producten hebben bijgedragen aan het efficiënt en veilig schoonhouden van productieomgevingen.

Op zoek naar de oplossing

Onze klant was op zoek naar een oplossing voor het dagelijks schoonhouden van hun productielocatie, waarbij kruiden en specerijen, met name in poedervorm, worden opgezogen. Omdat het een grote locatie betreft met veel activiteiten wordt er snel stof ontwikkeld en verspreid en hadden ze behoefte aan meerdere stofzuigers die dagelijks meerdere uren veilig ingezet kunnen worden om hun locatie schoon te houden. Ondanks dat er intern geen ATEX-richtlijnen gelden, wilden ze hier toch zoveel mogelijk aan voldoen en ontvingen hier graag een oplossing voor. Daarnaast vonden ze het belangrijk dat de ATEX stofzuiger op 230 Volt werkt, geschikt is voor dagelijks gebruik en dat de stofzuigers een zo laag mogelijk geluidsniveau heeft.

Ons advies

Na onze analyse konden we de behoeften van onze klant goed inschatten en hebben we geadviseerd om te kiezen voor de Depureco BL45. Dit is een vonkvrije ATEX stofzuiger aangedreven op een 230 Volt motor die ingezet mag worden in een ATEX zone 22 omgeving. Deze stofzuiger is verder uitgerust met een polyester filterdoek. Dit antistatische filter is speciaal ontworpen om fijne poeders zoals kruiden en specerijen in poedervorm veilig te filteren. Voor het zuigen van fijne (en plakkerige) poeders hebben we geadviseerd om een teflon filter toe te passen. Dit filter zorgt voor afstotende eigenschappen waardoor de zuigkracht behouden blijft, terwijl de levensduur van het filter wordt gemaximaliseerd. Met het eenvoudige en handbediende schudsysteem kan het stoffilter makkelijk worden gereinigd door de gebruiker, waardoor de stofzuiger altijd in topconditie blijft.

Configuratie van de stofzuiger

  • Koolborstelvrije motor
  • ATEX II 3 D Ex htc IIIB T140°C Dc
  • Polyester filterdoek (antistatisch) stofklasse M
  • Teflon coating op filter voor afstotende eigenschappen
  • Capaciteit van 45 liter RVS container
  • RVS constructie
  • Antistatisch accessoire pakket Ø50 mm. met 5 meter zuigslang

Effectieve en veilige oplossing

Dankzij de geadviseerde configuratie van deze stofzuiger heeft onze klant een effectieve en veilige oplossing voor het dagelijks schoonhouden van hun productieomgevingen. De krachtige zuigkracht in combinatie met het speciale polyester filterdoek leidt tot een verbeterde efficiëntie en een verlengde levensduur van de apparatuur. Wil je graag meer informatie over onze ATEX stofzuigers? Neem vrijblijvend contact met ons op!

  • Binnen 24 uur analayseren wij de aanvraag
  • Gratis en vrijblijvende demonstratie op locatie
  • Totaalleverancier voor elk stofprobleem
Contact opnemen