PUMA 18 EX Z22

Doens Food Ingredients

Centraal stofzuigsysteem voedselindustrie

Bij Doens Food Ingredients in IJzendijke (Zeeland) hebben wij de aanvraag ontvangen voor het optimaliseren van hun stofzuigsysteem. Dit bedrijf is gespecialiseerd in voedingsingrediënten. Ze bieden een breed scala aan ingrediënten, waaronder kruiden, specerijen, smaakstoffen en kleurstoffen. Hun huidige stofzuigsysteem werkte niet naar behoren en voldeed niet langer aan de gestelde eisen. Duso Nederland levert een geoptimaliseerd ATEX-stofzuigersysteem.

ATEX stofzuigsysteem in kaart gebracht

Na het maken van een gratis en vrijblijvende analyse hebben we ontdekt waarom het huidige ATEX stofzuigsysteem niet optimaal presteerde. Het verste stofzuigpunt bevond zich op ongeveer 50 meter afstand van de stofzuigermotor. Het opgezogen materiaal wordt opgezogen met stofzuigerslang van 30 meter lang. Via een netwerk van leidingen wordt het opgezogen materiaal verzameld in een grote voorafscheider. Vanuit de voorafscheider wordt het materiaal gestort in bakken. Verder voldoet het stofzuigersysteem aan ATEX zone 22 richtlijnen en wordt het dagelijks redelijk intensief gebruikt.

Gratis analyse en berekening

Onze berekeningen toonden aan dat de lange werkslangen met een diameter van Ø50 mm. de belangrijkste oorzaak waren van de problemen. Door de diameter van de werkslangen ontstond er zoveel weerstand in het systeem dat de aangekoppelde stofzuiger niet meer optimaal kon presteren. Dit resulteerde in een aanzuigcapaciteit die aanzienlijk verminderd was, waardoor de snelheid in de hoofdleiding te laag was en verstoppingen optraden.

Oplossing leidt tot verbetering zuigsysteem

Allereerst hebben we geadviseerd om de 50 mm zuigslangen te vervangen voor 70 mm antistatische zuigslangen. Met deze eenvoudige aanpassing en relatief geringe investering, heeft het stofzuigsysteem veel minder weerstand, waardoor de aanzuigcapaciteit aanzienlijk wordt verhoogd en de gewenste zuigsnelheid wordt bereikt. Omdat ook de stofzuiger aan vervanging toe was, hebben we het systeem verder geoptimaliseerd met een nieuwe ATEX stofzuiger. Dit is de Depureco FOX geworden, een explosievrije stofzuiger voor ATEX zone 22 met een vermogen van 7.5 kW, dezelfde capaciteit als hun huidige apparaat. Inmiddels is onze klant alweer 3 jaar zeer tevreden over de prestaties van hun huidige afzuigsysteem.

Advies op maat?

Bij Duso Nederland staan we klaar om jou te helpen met het volledige proces van het ontwerpen, offreren, verkopen en monteren van componenten voor een industrieel stofzuigsysteem. Neem vrijblijvend contact met ons op voor gedetailleerde informatie en deskundig advies over welke componenten het meest geschikt zijn voor jouw specifieke situatie.

  • Binnen 24 uur analayseren wij de aanvraag
  • Gratis en vrijblijvende demonstratie op locatie
  • Totaalleverancier voor elk stofprobleem
Contact opnemen