Automotive: olie & spanen

Oliezuiger voor het schoonzuigen van machinepark

Van Bosch Transmission te Tilburg kregen wij een aanvraag met betrekking tot een industriële oliezuiger. Bosch Transmission Nederland is sinds 1903 aanwezig in Nederland en is marktleider op het gebied van ontwikkeling en massafabricage van duwbanden voor de continu variabele transmissie. Met ongeveer 3.300 medewerkers wordt hun technologie toegepast in de mobiliteit, thuis, industrie en handel. Voor het dagelijks onderhouden van hun kostbare machinepark waren ze op zoek naar een compacte oliezuiger op 230 Volt, die zo dicht mogelijk bij hun machines kan komen. Deze machines zitten vol met olie, wat vergelijkbaar is met hydrauliekolie, in combinatie met grafietstof. Deze combinatie zorgt ervoor dat er een soort sludge ontstaat die ze graag uit de machines willen zuigen. 

Een goed advies draagt bij aan efficiënt werken

In de offerte aanvraag stadium werd er interesse getoond in ons instapmodel, de Depureco M100 OIL, een professionele oliezuiger met een krachtige motor, 100 liter container en werkend op 230 Volt. Voor ons was het duidelijk dat de machine in een industriële omgeving toegepast zou gaan worden.

Gratis analyse met onderbouwend advies

Tijdens onze verdere analyse werd dit bevestigd en was de M100 OIL de meest efficiënte en duurzame oplossing voor Bosch Transmission. Zo hebben wij bijvoorbeeld uitgelegd dat sludge wat meer vermogen nodig heeft om dit in een acceptabele tijdsduur op te kunnen zuigen, en dat hierdoor de M100 OIL beter zal presteren dan andere oliezuigers, simpelweg omdat deze drie motoren heeft. 

Industriële oliezuiger M100 OIL 3 motoren 230V

Daarnaast is de M100 OIL opgebouwd van volledig staal en kan daarmee tegen een stootje binnen een industriële omgeving. Bovendien beschikt deze over een perfect werkend vlottersysteem. Wanneer de container (100 liter) volgezogen is, stopt de oliezuiger met zuigen. Bij een mechanisch vlottersysteem stopt de zuigkracht, maar blijven de motoren wel aan, maar krijgen ze geen 'adem' meer. 

Inmiddels is deze industriële olie- en spanenzuiger alweer enkele maanden in gebruik en heeft onze klant aangegeven dat men zeer tevreden is!

Vrijblijvend advies over onze olie- en spanenzuigers?

Dit soort machines vragen te allen tijde om een specifieke benadering omdat er vele soorten (snij)olie, hydrauliekolie en koelvloeistof bestaan. De één is bijvoorbeeld vrij agressief, de ander totaal niet maar heeft een hogere viscositeit, of veroorzaakt juist meer nevel dan andere oliën. Benieuwd welke oplossingen wij kunnen aanreiken? Bekijk hier ons complete programma olie- en spanenzuigers. Vragen over onze oliezuigers? Neem vrijblijvend contact met ons op via +31(0)513 201 233 of stuur een email naar algemeen@dusonederland.nl

  • Binnen 24 uur analayseren wij de aanvraag
  • Gratis en vrijblijvende demonstratie op locatie
  • Totaalleverancier voor elk stofprobleem
Contact opnemen