Bosch Transmission Tilburg

Oliezuiger voor het schoonzuigen van machinepark

Van Bosch Transmission te Tilburg kregen wij een aanvraag met betrekking tot een industriële oliezuiger. Bosch Transmission Nederland is sinds 1903 aanwezig in Nederland en is marktleider op het gebied van ontwikkeling en massafabricage van duwbanden voor de continu variabele transmissie. Met ongeveer 3.300 medewerkers wordt hun technologie toegepast in de mobiliteit, thuis, industrie en handel. Voor het dagelijks onderhouden van hun kostbare machinepark waren ze op zoek naar een compacte oliezuiger op 230 Volt, die zo dicht mogelijk bij hun machines kan komen. Deze machines zitten vol met olie, wat vergelijkbaar is met hydrauliekolie, in combinatie met grafietstof. Deze combinatie zorgt ervoor dat er een soort sludge ontstaat die ze graag uit de machines willen zuigen. 

Een goed advies draagt bij aan efficiënt werken

In de offerte aanvraag stadium werd er interesse getoond in ons instapmodel, de Depureco M100 OIL, een professionele oliezuiger met een krachtige motor, 100 liter container en werkend op 230 Volt. Voor ons was het duidelijk dat de machine in een industriële omgeving toegepast zou gaan worden. Tijdens onze verdere analyse werd dit bevestigd en was de M100 OIL de meest efficiënte oplossing voor Bosch Transmission.

Industriële oliezuiger M100 OIL 3 motoren 230V

De M100 OIL is opgebouwd van volledig staal en kan daarmee tegen een stootje binnen een industriële omgeving. Bovendien beschikt deze over een perfect werkend vlottersysteem. Wanneer de container (100 liter) volgezogen is, stopt de oliezuiger met zuigen. Bij een mechanisch vlottersysteem stopt de zuigkracht, maar blijven de motoren wel aan, maar krijgen ze geen 'adem' meer. 

Vrijblijvend advies over onze olie- en spanenzuigers?

Dit soort machines vragen te allen tijde om een specifieke benadering omdat er vele soorten (snij)olie, hydrauliekolie en koelvloeistof bestaan. De één is bijvoorbeeld vrij agressief, de ander totaal niet maar heeft een hogere viscositeit, of veroorzaakt juist meer nevel dan andere oliën. Benieuwd welke oplossingen wij kunnen aanreiken? Bekijk hier ons complete programma olie- en spanenzuigers. Vragen over onze oliezuigers? Neem vrijblijvend contact met ons op via +31(0)513 201 233 of stuur een email naar info@dusonederland.nl

  • Binnen 24 uur analayseren wij de aanvraag
  • Gratis en vrijblijvende demonstratie op locatie
  • Totaalleverancier voor elk stofprobleem
Contact opnemen