Fijnstof stofzuigers

Om te bepalen welke fijnstof stofzuiger geschikt is voor uw situatie, is het het van groot belang om een goede risico analyse te maken van uw specifieke bedrijfssituatie. Hierbij wordt gekeken naar het soort fijnstof, de hoeveelheid op te zuigen stof en de grootte van het stof. Daarnaast wordt er gekeken naar uw wensen voor de stofzuiger omtrent de aandrijving, de prestaties en de capaciteit. Eén van de belangrijkste aspecten bij het aanschaffen van een fijnstof stofzuiger, zijn de filters waarmee de stofzuiger dient te worden uitgerust.

Lees meerLees meer

Depureco MiniBull

Depureco Minibull
  • Download By-pass
  • Download 2 motoren
  • Download 2.6 kW
  • Airflow 380 m3/uur
  • Download15.000 cm2
  • Download 45 Liter

De juiste filter voor fijnstof

De grootte van het stof is doorslaggevend in het type filter dat nodig is. Een industriële stofzuiger voor fijnstof kan uitgerust worden met een filter in stofklasse L (3 micron). Is het stof fijner, dan kan een stofklasse M (1 micron) filter toegepast worden.

Voor het allerfijnste stof en voor gezondheidsgevaarlijke stoffen is het noodzakelijk een HEPA H14 veiligheidsfilter toe te passen. Dit filter heeft een filtratie van 99,995%. Het toepassen van een HEPA filter in situaties waarbij het stof gezondheidsgevaarlijk is, zorgt ervoor dat medewerkers veilig hun werkzaamheden kunnen uitvoeren.

Advies nodig?

Duso Nederland helpt je graag verder bij het maken van de juiste keuze van een fijnstofzuiger. Wij bieden deskundig advies en een breed leveringsprogramma aan, volledig aanpasbaar aan jouw specifieke behoeften.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een op maat gemaakt advies via 0513 201233 of mail naar info@dusonederland.nl.