Bouwstof & Puin

Welkom op de pagina van Duso Nederland over bouwstof en puin. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt over onze stofzuigers die geschikt zijn voor de bouwsector.

Wanneer er gewerkt wordt op bouwplaatsen en in werkplaatsen, is het onvermijdelijk dat er bouwstof en puin vrijkomen. Dit kan schadelijk zijn voor de gezondheid van medewerkers. Daarom is het van groot belang om te werken met stofzuigers die uitgerust zijn met de juiste filters om deze schadelijke stoffen te filteren. Onze stofzuigers worden standaard geleverd met een stofklasse M stoffilter en kunnen worden uitgerust met een extra HEPA filter om 99,99% van alle schadelijke fijnstoffen te filteren.

Onze stofzuigers zijn robuust en duurzaam, zodat ze bestand zijn tegen het ruwe werk op bouwplaatsen. Ook zijn ze voorzien van geavanceerde filtertechnieken die ervoor zorgen dat de zuigkracht behouden blijft en het filter niet snel verstopt raakt. Bovendien bieden we verschillende opties voor het afvoeren van kwartsstof, zoals afgesloten wegwerpzakken, Longopac, afsluitbare opvangzakken of zelfs in big bags.

Als je op zoek bent naar een stofzuiger die geschikt is voor de bouwsector, dan ben je bij Duso Nederland aan het juiste adres. Onze stofzuigers bieden de perfecte oplossing voor het veilig en efficiënt verwijderen van bouwstof en puin. Neem gerust contact met ons op als je meer informatie nodig hebt over onze stofzuigers.

Lees meerLees meer

Bouwstofzuiger met stofklasse M en/of HEPA

In de bouw komen veel schadelijke stoffen vrij, zoals kwartsstof. Een stofklasse M filter of HEPA filter zorgt ervoor dat deze schadelijke stoffen worden gefilterd en niet worden ingeademd door medewerkers. Dit vermindert het risico op gezondheidsproblemen en zorgt voor een veiligere werkomgeving. Een goedkopere bouwstofzuiger kan vaak niet voldoen aan deze vereisten en zal niet in staat zijn om schadelijke stoffen op de lange termijn veilig te filteren, waardoor de gezondheid van medewerkers in gevaar kan komen. Een industriële bouwstofzuiger is daarom een betere keuze voor de bouwsector.

Waarom een industriële bouwstofzuiger gebruiken?

Een industriële bouwstofzuiger is beter dan een goedkopere (kunststof) bouwstofzuiger omdat deze speciaal ontworpen en gebouwd is voor zware toepassingen in de bouwsector. Ze hebben krachtigere motoren, grotere opvangcapaciteit, duurzamere materialen en filters die effectiever zijn in het opvangen van fijnstof. Bovendien zijn industriële bouwstofzuigers vaak uitgerust met handige functies zoals filterreiniging en de mogelijkheid om kwartsstof veilig af te voeren. Hierdoor zijn ze betrouwbaarder en efficiënter in het verwijderen van bouwstof en puin, wat zorgt voor een veiligere en gezondere werkomgeving.