Aluminium

Ben je op zoek naar een betrouwbare leverancier van industriële stofzuigers die specifiek zijn ontworpen om aluminiumstof veilig en efficiënt op te zuigen? Duso Nederland is jouw toegewijde partner als het gaat om het leveren van hoogwaardige industriële stofzuigers en het verstrekken van deskundig advies voor het omgaan met aluminiumstof. Onze uitgebreide collectie industriële stofzuigers is speciaal ontworpen om efficiënt en veilig aluminiumstof op te zuigen. Met geavanceerde filtersystemen en robuuste technologie bieden onze stofzuigers een veilige werkomgeving die vrij blijft van potentieel gevaarlijke stofdeeltjes. Bekijk hieronder ons aanbod en neem vrijblijvend contact met ons op voor advies op maat.

Lees meerLees meer

Het belang van het opzuigen van aluminiumstof

In industriële omgevingen waar aluminium wordt verwerkt, ontstaat fijnstof als bijproduct van snijden, bewerken, lassen en slijpen. Deze kleine deeltjes blijven zweven en kunnen zich ophopen op oppervlakken en machines. Het opzuigen van aluminiumstof verbetert niet alleen de luchtkwaliteit binnen de faciliteit, maar voorkomt ook verspreiding naar andere delen van het gebouw. Werknemers die regelmatig worden blootgesteld aan aluminiumstof lopen aanzienlijke gezondheidsrisico's, zoals ademhalingsproblemen, longaandoeningen, en irritatie van de ogen, neus en keel.

Brand- en explosiegevaar voorkomen

Het opzuigen van aluminiumstof is essentieel voor de veiligheid van werknemers en om bedrijfsrisico's te minimaliseren. Dit stof kan onder bepaalde omstandigheden explosie- en brandgevaarlijk zijn. Als gevolg van de brandbaarheid van aluminium en het genereren van fijne deeltjes tijdens verwerking, snijden, slijpen, zagen of lassen, kan een explosie optreden wanneer de concentratie in de lucht een kritieke drempel bereikt en er een ontstekingsbron aanwezig is. Om dit risico te beperken, raden we aan industriële stofzuigers te gebruiken met geavanceerde filtersystemen, speciaal ontworpen om aluminiumstof veilig op te vangen en te verwijderen. In bepaalde gevallen is zelfs een ATEX-stofzuiger benodigd. Om stof direct bij de bron aan te pakken zodat verspreiding wordt voorkomen, kan behalve een industrie stofzuiger, ook een afzuigtafel, mobiele afzuiger of afzuigsysteem een gerichte oplossing zijn.

Advies op maat

Bij Duso Nederland vind je een uitgebreide collectie apparatuur voor het opzuigen of afzuigen van aluminiumstof. Omdat aluminiumstof op verschillende bewerkt kan worden, vraagt elke specifieke toepassing een eigen benadering. Dankzij het uitgebreide assortiment en expertise zijn wij in staat om voor vrijwel elke toepassing een oplossing aan te reiken. Meer advies of informatie nodig? Neem vrijblijvend contact met ons op.