Afzuigarm laboratorium

Een veelzijdige afzuigarm die geschikt is voor diverse toepassingen en goede prestaties levert bij een luchtstroom van 100 tot 400 m3/uur. Eenvoudig te installeren op werkplekken waar kleine hoeveelheden damp of stof ontstaan tijdens werkzaamheden. Dankzij de verstelbare posities kan de afzuigarm dichtbij de vervuilingsbron worden gericht, waardoor hinderlijke en schadelijke stoffen of dampen buiten de ademzone van medewerkers blijven.

Technische specificatiesTechnische specificaties

Downloads

Van dit product is geen datasheet beschikbaar

Meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op

  • Binnen 24 uur analayseren wij de aanvraag
  • In de meeste gevallen direct uit voorraad leverbaar
  • Gratis en vrijblijvende demonstratie op locatie
  • Totaalleverancier voor elk stofprobleem

Laboratorium afzuigarmen

Laboratorium afzuigarmen zijn essentiële apparaten die zorgen voor maximale veiligheid en efficiëntie in laboratoriumomgevingen. Deze flexibele en aanpasbare afzuigarmen bieden een gecontroleerde luchtafvoer, waardoor schadelijke dampen, gassen en stoffen effectief worden afgevoerd. Deze armen kunnen eenvoudig aan een bureau, werktafel of muur en plafond worden bevestigd.

Voordelen van draaibare armen

Laboratorium afzuigarmen bieden tal van voordelen die de werkomstandigheden in laboratoria aanzienlijk verbeteren. Ten eerste zorgen ze voor een directe en gerichte afvoer van schadelijke dampen, waardoor de blootstelling aan gevaarlijke stoffen wordt geminimaliseerd. Dit draagt bij aan de gezondheid en veiligheid van het personeel. Daarnaast zijn afzuigarmen flexibel en kunnen ze gemakkelijk worden aangepast aan de specifieke werkruimte, waardoor ze geschikt zijn voor laboratoria van verschillende groottes.

Toepassingen laboratorium afzuigarm

Laboratorium afzuigarmen vinden hun toepassing in diverse laboratoriumomgevingen en processen. Ze worden vaak gebruikt bij het werken met chemische stoffen, oplosmiddelen, zuren en andere potentieel gevaarlijke materialen. Afzuigarmen kunnen worden geïnstalleerd boven laboratoriumtafels, werkbanken, zuurkasten of andere specifieke werkgebieden waar schadelijke dampen en gassen worden geproduceerd. Daarnaast worden afzuigarmen ook ingezet bij het hanteren van microbiologische materialen om de verspreiding van bacteriën en virussen te voorkomen. Kortom, waar er sprake is van potentieel schadelijke dampen, gassen of deeltjes, bieden laboratorium afzuigarmen een effectieve oplossing. Meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op voor advies op maat.