BL 45 Elektrisch 2460 m3/h

De BL45 krachtige industriële stofzuiger voor zware reiniging. Met een 45 kW lobbenpomp en 70% onderdruk is deze ideaal voor lange afstanden en verwijderen van fijnstof en grof materiaal. Het automatisch gereinigde filterpakket van 16 m2 zorgt voor efficiëntie. De 500 liter stofkamer en automatische filterreiniging maken de BL45 compleet. Deze heavy-duty stofzuiger wordt aangesloten een cycloonafscheider of filterhopper, afhankelijk van het te zuigen medium.

Kenmerken

  • 45 kW rootsblower
  • Ook leverbaar in 22 kW of 30 kW
  • Aanzuigsnelheid 2460 m3/uur, onderdruk tot 70%
  • Automatische filterreiniging
  • 500 liter stofkamer
  • Voorzien van hijsogen

Technische specificatiesTechnische specificaties

Technische specificaties

Type motor

Rootsblower

Aantal motoren

1

Voltage

400 Volt/Hz

Vermogen

45 kW

Luchtsnelheid

2.500 m3/uur

Max vacuüm

700 mBar

Filtermedium

Polyester naaldvilt

Filter efficiëntie

L | M | H

Oppervlakte hoofdfilter

160.000 cm2

Filterreiniging

Automatisch

Veiligheidsfilter (HEPA)

Ja, HEPA optioneel CAT/BIA

Aansluiting

150 Ø mm.

Opslagcapaciteit

500 Liter

Afmetingen

2300x1300x2300 LxBxH

Gewicht

1.950 Kg.

Wegwerpzakken

N.v.t.

Downloads

Meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op

  • Binnen 24 uur analayseren wij de aanvraag
  • In de meeste gevallen direct uit voorraad leverbaar
  • Gratis en vrijblijvende demonstratie op locatie
  • Totaalleverancier voor elk stofprobleem

Industriële reiniging

De BL serie zijn uitgerust met een extreem krachtige rootsblower, ook wel lobbenpomp genoemd. Een rootsblower is een robuust en efficiënte blower dat zijn naam dankt aan het gebruik van twee lobben of draaiende schoepen die binnen een behuizing draaien. Rootsblowers zijn populair vanwege hun betrouwbaarheid, robuuste constructie en vermogen om grote volumes lucht (of gas) te verplaatsen. De BL45 wordt geleverd met een 45 kW rootsblower en is tevens verkrijgbaar met een vermogen van 22 kW en 30 kW.

Hoog zuigvermogen

Rootsblowers hebben een hoog zuigvermogen, waardoor ze in staat zijn om grote hoeveelheden lucht en stof op te zuigen. Dit is cruciaal bij het reinigen van zware industriële omgevingen waar veel stof, puin en verontreinigingen aanwezig kunnen zijn. De BL45 is dus geschikt om met lange zuigslangen te werken en grote hoeveelheden in een kort tijdsbestek, ook materialen met een hoog gewicht zoals bijvoorbeeld (staal) straalgrit, ook wel steelshot genoemd. Daarnaast zijn ze uitstekend geschikt om een centraal stofzuigsysteem te voorzien van de juiste zuigkracht waarbij meerdere medewerkers gebruik maken van het systeem.

Geschikt voor bulkafzuiging

In zware industrieën kan er sprake zijn van grote hoeveelheden stof, puin of andere materialen die verwijderd moeten worden. Rootsblowers zijn in staat om bulkafzuiging uit te voeren, wat betekent dat ze in staat zijn om grote hoeveelheden materiaal snel en efficiënt op te zuigen. Dankzij de extreem hoge aanzuigsnelheid van 2.500(!) m3 per uur zijn zuigslangen met een grote diameter mogelijk waardoor grote hoeveelheden in een korte tijd verwijderd worden.

Betrouwbaarheid en duurzaamheid

De BL45 is een industriële stofzuiger met een hoge betrouwbaarheid en duurzaamheid. Dankzij de geïntegreerde rootsblower zijn ze bestand tegen de zware omstandigheden die gepaard gaan met industriële reiniging. Ze kunnen langdurig en intensief gebruikt worden zonder veel slijtage of prestatieverlies.