Asbest industrie

Asbesthoudende materialen die verwijderd moeten worden, vragen een specifieke benadering en dient in veel gevallen door een specialistisch asbestsaneringsbedrijf verwijderd te worden. Asbest bestaat uit zeer kleine vezeltjes die niet zichtbaar zijn met het blote oog. Door het inademen van deze asbestvezels kunnen (na lange tijd) gezondheidsrisico's ontstaan, waaronder longkanker. Zeker in binnenruimtes is het belangrijk om asbest snel en veilig te verwijderen. Specifiek voor de asbestsanering leveren wij professionele asbest stofzuigers, mobiele afzuigunits en afzuigtafels die met hoogwaardige filters zijn uitgerust, waaronder een HEPA H13 of HEPA H14 veiligheidsfilter met een maximale filtratiegraad tot 99.9%.

Lees meerLees meer

Asbeststofzuiger met HEPA filter

Een asbeststofzuiger is een specifieke stofzuiger die uitgerust dient te worden met een speciaal filter, namelijk een HEPA filter. Een HEPA filter is een extra filter, die altijd ná het hoofdfilter geplaatst wordt, en vóór de motor(en). Wij leveren stofzuigers voor de asbest sector met een HEPA H14 certificaat en onze afzuigapparatuur kan voorzien worden van een HEPA H13 filter. Een HEPA filter zorgt ervoor, afhankelijk van de kwalificatie, dat minimaal 99.9% wordt gefilterd en de apparatuur de laagst denkbare emissie heeft en medewerkers niet langer blootgesteld worden aan asbest.

Veilig afvoeren van asbest

Behalve het veilig en verantwoord opzuigen van asbest houdende stoffen, is natuurlijk ook het veilig en stofvrij afvoeren erg belangrijk. Onze asbest stofzuigers kunnen met speciale afvoerzakken worden uitgerust, ook kunnen ze bijvoorbeeld ook uitgerust worden met het Longopac systeem. Onze grotere systemen zoals de BL serie en de vacuümaanhanger kunnen met een asbest Big Bag worden uitgerust.

Voor elke asbestklus hebben we dé oplossing

Of je nu op bent zoek naar een compacte asbeststofzuiger die makkelijk mee te nemen is, of juist zoekt naar een stofzuiger voor een intensieve en complexe klus, Duso Nederland levert dé oplossing. Voor de zware toepassingen hebben wij elektrische- en diesel aangedreven stofzuigers met een vermogen van 55 kW. en voorafscheiders met een opslagcapaciteit tot 1.5 m3.