Afzuigsysteem houtstof Jachtinterieurbouw

Jachtinterieurbouw

-

Afzuigsysteem in de houtindustrie

Bij een gespecialiseerd bedrijf in de jachtinterieurbouw hebben we onlangs een stofafzuigsysteem opgeleverd. In het productieproces werd gebruikgemaakt van een verouderd afzuigsysteem dat niet meer voldeed aan de huidige maatstaven. Bovendien heeft het bedrijf de laatste jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt en is er geïnvesteerd in het vernieuwen en uitbreiden van het machinepark. Om de apparatuur en medewerkers te voorzien van een gezondere en zo stofvrij mogelijke werkomgeving, hebben ze de hulp ingeroepen van Duso Nederland B.V.

Analyse, ontwerp, demontage en montage

Het centrale afzuigsysteem is zorgvuldig ontworpen om te voldoen aan de behoeften van het afzuigen van meerdere houtbewerkingsmachines. Het systeem is specifiek geconfigureerd voor het afzuigen van een formaatzaag, lintzaak, vlakbank en bandschuurmachines op 2 verschillende verdiepingen. In totaal is het systeem berekend op 10 afzuigpunten, waarbij er op elk moment 3 gelijktijdig moeten kunnen worden gebruikt. Tevens was de wens er om alvast een aantal afzuigpunten aan te brengen met oog op de toekomst.

Optimale stofafzuiging verbetert de werkomstandigheden

Om een optimale efficiëntie te garanderen, hebben we de filterinstallatie en ventilator strategisch inpandig gepositioneerd. De filterinstallatie is uitgerust met een 5,5 kW ventilator die wordt beschermd door een groot filterpakket bestaande uit polyester filtermouwen. Een door Duso Nederland gemodificeerde besturingskast zorgt ervoor dat het filterpakket op vaste tijden automatisch wordt gereinigd door middel van een filterreinigingssysteem. Voor maximale veiligheid is de filterinstallatie uitgerust met een blussysteem dat kan worden geactiveerd in geval van calamiteiten. Het afgezogen houtstof wordt verzameld in grote stofbakken die voorzien zijn van stofzakken (3), waardoor het veilig en stofvrij kan worden afgevoerd.

Hoogwaardig leidingwerk

Het nieuwe leidingwerk is van hoge kwaliteit en vervaardigd met langsnaad gelaste buizen. We maken gebruik van hoogwaardige snelspanringen met EPDM-pakkingen, waardoor de verschillende componenten van het leidingwerk snel en eenvoudig met elkaar kunnen worden verbonden, en lekkages worden voorkomen. Om een gelijke luchtsnelheid in het hele afzuigsysteem te garanderen, hebben we verschillende diameters in het leidingwerk opgenomen. Hierdoor wordt de stroming geoptimaliseerd en behouden alle afzuigpunten een efficiënte werking.

Profiteer van een geoptimaliseerd afzuigsysteem

Voor een optimaal werkend afzuigsysteem in de houtindustrie bieden wij op maat gemaakte oplossingen voor stofafzuiging, zodat jouw werkomgeving gezond en stofvrij blijft. Bij Duso Nederland staan we klaar om jou te helpen met het volledige proces van het ontwerpen, offreren, verkopen en monteren van componenten voor een industrieel stof- en afzuigsysteem. Neem vrijblijvend contact met ons op voor gedetailleerde informatie en deskundig advies.

  • Binnen 24 uur analayseren wij de aanvraag
  • Gratis en vrijblijvende demonstratie op locatie
  • Totaalleverancier voor elk stofprobleem
Contact opnemen