Kantelbare cycloon voorafscheider 90

Industrieel reinigingsbedrijf

-

Voorafscheider voor Heavy Duty toepassingen

Van een specialistisch bedrijf in de industriële reiniging, kregen wij de vraag of wij ook een oplossing konden bieden met betrekking tot een voorafscheider om bepaalde stofzuigers in hun machinepark te ontlasten. Een van de redenen is besparen op onderhoudskosten van hun stofzuigers. Deze worden namelijk regelmatig ingezet tijdens intensieve reinigingsklussen. Tijdens deze werkzaamheden kunnen er in korte tijd grote hoeveelheden fijn stof en/of grof materiaal opgezogen worden. Ook willen ze met een voorafscheider sneller en efficiënter hun afval kunnen afvoeren dan in de huidige situatie.

Voorafscheider met cycloonwerking 

Met dit wensenpakket in ons achterhoofd hebben wij de kleinere versie van de P09319 geadviseerd. De P09319 is een mobiel verplaatsbare voorafscheider met cycloon die zeer compact gebouwd is, een opslagcapaciteit heeft van 580 liter en bovendien beschikt over een 90° kantelbare container. De P09319 kan overigens óók met filterpakket worden geleverd in plaats van een hoog rendement cycloon. Ook is deze voorzien van een onderstel waardoor deze opgetild kan worden met een heftruck. Wanneer deze vervolgens op hoogte wordt gebracht, kan door middel van een beveiligingssysteem de container eenvoudig worden gekanteld en gaat er een stortklep aan de voorzijde open die de hele breedte van de voorafscheider beslaat, en kan het opgezogen grovere materiaal worden afgevoerd. 

Cycloon voorafscheider of filter voorafscheider?

Een afscheider met cycloonwerking biedt dus veel voordelen maar kan niet altijd worden toegepast. Wanneer er enkel en alleen zeer fijn stof wordt gezogen, dan zal de cycloon niet, of minder goed werken en wordt alles alles alsnog naar de stofzuiger gezogen. In dat geval is een voorafscheider met filter een betere oplossing. Een afscheider met cycloonwerking heeft een ideale werking wanneer 80% van de gezogen stoffen / materialen in de voorafscheider worden opgeslagen en slechts 20% wordt opgenomen door de stofzuiger. 

Meer te weten komen over onze voorafscheiders?

Duso Nederland is totaalleverancier op het gebied van industriële stofzuigerscentrale stofzuigsystemen en industriële afzuiging. Daarnaast hebben wij een breed programma voorafscheiders die zowel mobiel als stationair kunnen worden ingezet. Deze kunnen uitgevoerd zijn met een filterpakket of een cycloon met hoog rendement. Daarnaast kan er op verschillende (klant specifieke) manieren worden afgevoerd.

Bekijk hier het complete programma voorafscheiders.

Uiteraard zijn we ook telefonisch bereikbaar via +31(0)513 201 233 of stuur een email naar info@dusonederland.nl

  • Binnen 24 uur analayseren wij de aanvraag
  • Gratis en vrijblijvende demonstratie op locatie
  • Totaalleverancier voor elk stofprobleem
Contact opnemen