Oppervlaktebewerking

Tijdens het bewerken van oppervlaktes ontstaat stof, veel stof. Met name tijdens het schuren van houten vloeren en tijdens het stralen of frezen van (grote) betonnen oppervlaktes worden grote hoeveelheden fijnstof gecreëerd. Dit vraagt om specialistische apparatuur die dit veilig opzuigen en filteren, om het vervolgens (stofvrij) af te voeren. Duso Nederland levert uiteenlopende oplossingen waarbij compacte industriezuigers worden ingezet, maar ook waarbij zware industriële heavy duty stofzuigers en voorafscheiders op een grote frees- en schuurmachines worden aangesloten, waarbij de zuigslang een grote aansluitdiameter heeft en het aanbod van stof hoog is.

Lees meerLees meer

Voordelen van oppervlaktebewerking met stofzuiger

Het gebruik van een stofzuiger tijdens oppervlaktebewerking heeft verschillende voordelen. Een stofzuiger kan stof en vuil efficiënt verwijderen van oppervlakken en een schone werkomgeving behouden, wat bijdraagt aan een veiligere en gezondere werkomgeving. Het kan ook helpen om gezondheidsrisico's te verminderen en de kwaliteit van het werk te verbeteren, vooral bij het aanbrengen van afwerklagen zoals verf, vernis of lak.

Kortom, het gebruik van een stofzuiger tijdens oppervlaktebewerking is een belangrijk hulpmiddel om de kwaliteit van het werk te verbeteren, de werkomgeving schoon en veilig te houden, gezondheidsrisico's te verminderen en een efficiënte en effectieve bewerking te garanderen.