Neem contact op

Metaalbedrijf Wibotec uit Haaksbergen

Werkblad afzuigtafel BASV15

Afzuigtafel voor vonken en metaalstof

Van de Fa. Wibotec uit Haaksbergen kregen wij een aanvraag met betrekking tot een afzuigtafel voor het afzuigen van fijn metaalstof. Wibotec is gespecialiseerd in het bewerken van hoogwaardige materialen zoals RVS en aluminium. Doordat het plaatwerk door middel van een laser gesneden wordt, ontstaan er door dit proces krassen en beschadigingen op hun producten. Door middel van fijn schuurwerk worden deze krassen en beschadigingen verwijderd van hun producten. Hierdoor ontstaat fijnstof wat in de oude situatie in de werkomgeving werd verspreid en onwenselijk was. Voor dit stofprobleem waren ze bij Wibotec opzoek naar de juiste oplossing.

Fijn metaalstof afzuigen met afzuigtafel BASV 15

Na dat wij deze aanvraag zorgvuldig geanalyseerd hadden, werd ons duidelijk dat de BASV afzuigtafel dé oplossing moest zijn voor hun werkzaamheden. Een afzuigtafel die met zeer veel opties uitgerust kan worden om aan de specifieke behoefte van de klant te voldoen. Naast een gewenste werkbreedte van 1.5 meter, koos Wibotec ook voor een automatisch gereinigd filterpakket. Een groot polyester filterpatroon van 20 m2 (stofklasse M) wordt middels een (vooraf) ingestelde interval gereinigd door middel van perslucht. Hierdoor hebben medewerkers geen omkijken naar het filter en blijft de afzuigcapaciteit gewaarborgd. 

Optimale afzuiging door achterwand en zijwanden met afzuiging

Om de afzuiging te optimaliseren hebben wij Wibotec geadviseerd om te kiezen, naast de standaard achterwand met afzuiging, te kiezen voor zijwanden met afzuiging. Deze zijwanden kunnen door middel van scharnieren naar buiten gedraaid worden zodat ook een eventueel groter werkstuk op de afzuigtafel geplaatst kan worden.

Meer weten over de BASV afzuigtafel?

Benieuwd naar ons complete aanbod afzuigtafels? Bekijk hier onze professionele afzuigbanken. Liever een specialist aan de lijn die de juiste vragen stelt? Neem vrijblijvend contact met ons op. Bekijk hier het complete assortiment.

Afzuigtafel BAS-V voor vonken en metaalstof