Neem contact op

Pluimveebedrijf: meststof

Pluimveebedrijf Torsius, gevestigd in Putten, is een scharrel- en hennenbedrijf dat gespecialiseerd is in het produceren van verse eieren voor uiteenlopende markten. Het bedrijf bestaat al sinds 1955. De kippen produceren naast eieren, natuurlijk ook mest en deze mest is een natuurlijke bodemvoeding met een organisch gehalte. Doordat in Nederland hier teveel van aanwezig is, exporteren zij deze mest. Voordat er geëxporteerd mag worden, dient er te worden voldaan aan strenge regelgeving. Middels een droogproces ontstaat er vanzelfsprekend fijnstof rondom deze installaties. Deze fijnstof is zéér fijn en heeft bovendien een vettig karakter. Vanuit hier kregen wij de vraag of er fijnstof stofzuigers bestaan die hiertegen bestand zijn en daarnaast ook grotere hoeveelheden in een kort tijdsbestek opgezogen kan worden. Kortom, de stofzuiger moet voldoende capaciteit hebben én niet onbelangrijk, ook houden. Om overal goed bij te kunnen komen wilden ze graag werken met een zuigslang van ongeveer 20-25 meter.

Grote hoeveelheden vettig fijnstof zuigen met een industrie stofzuiger

Nadat wij deze aanvraag zo goed mogelijk hadden geanalyseerd en hadden ingeschat wat er benodigd zou moeten zijn om hier een goede oplossing te bieden, hebben wij een vrijblijvende offerte, inclusief een onderbouwend advies aangeboden. Ons advies was dat er een minimaal een 5.5 kW stofzuiger op 380 Volt benodigd was en dat een industriezuiger met een vermogen van 7.5 kW wellicht iets overcapaciteit zou hebben. Wij hebben deze klant erop geattendeerd dat een 5.5 kW hoogstwaarschijnlijk voldoende capaciteit zou hebben en dat wanneer er gewerkt zou worden met een Ø70 mm. zuigslang (in plaats van de gebruikelijke Ø50 mm.), dat deze waarschijnlijk voor boven verwachting zou presteren. Ook het zéér fijne stof met een vettig karakter, is een belangrijke factor. Hier hebben wij de klant geadviseerd om te kiezen voor een filter met een extra groot filteroppervlak, uitgevoerd met een speciale en duurzame PTFE (teflon) coating, voorzien van een stofklasse M kwalificatie.

Goed advies en uitgebreide test geeft de doorslag

Wat dagelijks gebeurt is dat de door ons aangeboden stofzuigers worden vergeleken met andere aanbieders, die in veel gevallen goedkoper zijn omdat men de goedkoopste, of een nagenoeg ongeschikte stofzuiger aanbied. Gelukkig wint een goed advies het meestal! Zeker wanneer je het kan onderbouwen en niet onbelangrijk, de kennis en ervaring die dit tijdens een demonstratie haarfijn blootleggen. Nadat pluimveebedrijf Torsius meerdere demonstraties heeft gezien, waren ze ervan overtuigd dat de Depureco TX 550 P met een vermogen van 5.5 kW inderdaad het beste uit alle testen kwam en hebben wij deze industriële krachtpatser achter mogen later bij een tevreden klant.

Benieuwd welke stofzuiger het beste past bij jouw toepassing?

Ben je benieuwd welke stofzuiger geschikt is voor jouw toepassing? Of ben je benieuwd waar je allemaal op moet letten om een miskoop te voorkomen? Neem dan gerust contact met ons op.

Huren dat kan natuurlijk ook bij ons! Bekijk hier onze verhuurpagina.

Meststof opzuigen met M90 industriezuiger