Depureco Clean OIL 100 oliezuiger op krachtstroomOlie verpompen met Depureco Clean Oil 100 krachtstroom

Van een machinefabriek uit het Friese Surhuisterveen kregen wij de aanvraag voor een professionele oliezuiger. In het verleden hadden ze al verscheidene waterstofzuigers aangeschaft om olie, koelvloeistof, sludge en spanen op te zuigen. Helaas gingen deze vaak snel kapot of was het gebruikersgemak niet optimaal. Om die reden zijn ze op zoek gegaan naar een professionele en industriële oliezuiger en zijn ze uitgekomen bij Duso Nederland.

Oliezuiger die snel kan zuigen én verpompen

Tijdens de analyse werd het ons snel duidelijk dat de oliezuiger Clean OIL 100 de beste oplossing moest zijn. Deze compacte, robuuste en industriële oliezuiger beschikt over alles van datgene wat deze machinefabriek nodig had om wekelijks olie, sludge en spanen uit de lekbakken weg te kunnen zuigen. De 3 kW sterke zijkanaalventilator kan (makkelijk) werken met een lange werkslang van 10 meter, kan olie snel opzuigen met een hogere viscositeit en niet onbelangrijk, snel kunnen verpompen. Dankzij de reverse flow technologie wordt door middel van een eenvoudige handeling de motor omgezet van onderdruk naar overdruk en kan de opgezogen olie eenvoudig worden verpompt naar bijvoorbeeld een IBC-vat.

Olie snel verpompen met de Depureco Clean Oil 100 380 Volt


De Clean OIL 100 zuigt gemiddeld 100 liter in 30 seconden en verpompt 100 liter in ongeveer 1 minuut.

Depureco Clean Oil 100 olie en spanen van elkaar scheiden 

Olie en spanen gelijktijdig opzuigen, filteren en scheiden

De Clean OIL 100 is een efficiënte oliezuiger die olie, spanen en sludge gelijktijdig kan opzuigen en bovendien filtert. De olie en spanen komen binnen in de filterkamer waar nevel en dampen worden gefilterd door het efficiënte filtersysteem. De 100 liter container is voorzien van een spanenkorf die een inhoud heeft van maar liefst 50 liter. Hier worden de spanen in verzameld en stroomt de opgezogen olie in de (stalen) container. Tevens is de spanenkorf voorzien van een PPL filter. Dit filter heeft een filtratie efficiëntie van 150 micron en kan daardoor bijvoorbeeld sludge verzamelen en filteren.

Compleet assortiment olie- en spanenzuigers

Duso Nederland is totaalleverancier met alles wat met vacuüm te maken heeft. Zo zijn wij importeur en leverancier van industrie stofzuigers, stofzuigsystemen, afzuigtafels, afzuigsystemen voor stof, damp en rook, maar ook afzuigsystemen voor olienevel en emulsie behoort tot ons leveringsprogramma.


Wil je graag meer informatie over onze producten of wil je graag vrijblijvend advies? Neem vrijblijvend contact met ons op.