Neem contact op

Industriezuiger Heavy Duty voor industriële reiniging

Onlangs kregen wij van Nijhuis Reiniging uit Almelo een aanvraag met betrekking tot specialistische en complexe reiniging van installaties binnen industriële omgevingen. Nijhuis Reiniging is gespecialiseerd in specialistische reiniging en passen, geheel in eigen beheer, daar verschillende technieken voor toe, waaronder het gebruik van industriële stofzuigers en (cycloon) voorafscheiders. Om de beste kwaliteit te kunnen garanderen aan haar klanten werken ze continu aan het optimaliseren van haar eigen materieel.

Heavy Duty industriezuiger in gieterij

Bij een gieterij uit Overijssel wordt door Nijhuis Reiniging frequent reinigingswerkzaamheden uitgevoerd en waren ze op zoek naar een meer krachtige industrie stofzuiger dan hun huidige die uitgerust is met 3 motoren en die op 230 Volt werkt. Daarnaast zal de nieuwe stofzuiger regelmatig op een grote kantelbare cycloon voorafscheider van 580 liter worden aangesloten, om zo de stofzuiger te ontlasten van (zware) verontreiniging. 230 Volt industrie stofzuigers met 3 motoren zijn behoorlijk krachtige stofzuigers, tegelijkertijd hebben ze hun beperkingen wanneer de stofzuiger intensief gebruikt wordt of zwaar belast wordt.

Duso Nederland levert de oplossing

Om de prestaties te overtreffen van een industriële stofzuiger met 3 motoren, hebben wij een jong gebruikte industriële stofzuiger op 380 Volt (krachtstroom) geadviseerd. Een in nieuwstaat verkerende industrie stofzuiger uit 2018 die een vermogen heeft van 4 kW en uitgerust is met een krachtige en onderhoudsarme turbine. Een turbine motor, ook wel zijkanaal ventilator genoemd, zijn krachtige vacuümpompen die zich onderscheiden in het behoud van zuigprestaties wanneer de belasting van de stofzuiger hoger is. Denk hierbij aan langere zuigslangen, het te zuigen medium en intensief gebruik, maar ook bij het gebruik van een voorafscheider met grote opslagcapaciteit.

Inmiddels is de stofzuiger reeds in gebruik genomen en waren de eerste reacties zéér positief!

Industriële reiniging met Heavy Duty stofzuiger Duso Nederland