Neem contact op

Houtindustrie: veel fijnstof

M65 industriële stofzuiger houtstof

Bij een producent die gespecialiseerd is in het vervaardigen van pallets, kisten en kratten kregen wij de vraag of we een goed advies konden geven met betrekking tot het schoon zuigen van bewerkingsmachines en het schoon zuigen van de directe werkomgeving. Voorwaarden waren dat de stofzuigers hufterproof waren, veel zuigkracht hadden en daarnaast bestand tegen zeer fijn houtstof, grovere stukjes hout en overige vervuiling.

Onze oplossing

Vanwege de behoorlijke omvang van het bedrijf, hebben we hier twee Depureco M65 stofzuigers met 3 motoren op 230 Volt geadviseerd. Voorheen had men industriële stofzuigers met 2 motoren. Om meer zuigkracht te bieden hebben wij dit bedrijf geadviseerd om met zuigers te gaan werken die aangedreven worden door 3 motoren en werken op 230 Volt.

Stofzuiger met stofklasse M en lage emissie

Houtstof staat bekend als zéér fijn stof. Daarom hebben is het belangrijk dat het filter een hoge filtratiegraad heeft zodat het stof niet weer wordt uitgestoten. Doordat de stofzuiger dagelijks meerdere keren gebruikt wordt, hebben we geadviseerd om de M65 te voorzien van een geïntegreerde cycloon. Deze cycloon zit net boven de inlaat van de machine en beschermt het hoofdfilter waardoor de stofbelasting op het hoofdfilter aanzienlijk verlaagd wordt.

Lange levensduur filter dankzij filterreiniging

Het grote filterdoek heeft industriële eigenschappen en is bestand tegen fijnstof. Daarnaast is de stofzuiger standaard uitgerust met een mechanische filterreiniging die door de gebruiker handmatig wordt bediend. Het stof valt uit het filter en komt in de opvangcontainer (65 liter) terecht. Doordat het filter een grote omtrek en groot oppervlak heeft, kan er lang achter elkaar doorgewerkt voordat het filter even schoon geklopt moet worden. Met het standaard geleverde accessoire pakket worden de werkzaamheden vereenvoudigd en wordt de beste zuigkracht behaald.

Vrijblijvend advies

Duso Nederland heeft meer de meest uiteenlopende professionele- en industriële stofzuigers in het programma. Wij zijn dan ook totaalleverancier op het gebied van allerlei industriezuigers en afzuigsystemen. Op zoek naar een stofvrije oplossing? Of heb je vragen met betrekking tot jouw situatie? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag verder! Bel +31(0)513 201 233 of stuur een email naar algemeen@dusonederland.nl

Hoofdfilter Depureco M65 stofklasse M