Neem contact op

Nieuwe range afzuigunits olienevel filtratie

Met trots presteren wij onze nieuwe range olienevelafzuiging! Een breed leveringsprogramma olienevel en emulsie afscheiders die zowel standalone als centraal kunnen worden ingezet. Met 3 verschillende series is er keuze uit maar liefst 14 modellen, elk variërend in vermogen, aanzuigcapaciteit en filtertechniek, waarbij de emissie tot een absoluut minimum wordt beperkt met een filtratie van 99.9%. De standalone olieafscheiders zijn dankzij een universele installatiekit op vrijwel elke CNC draaibank of freesmachine te plaatsen met een inhoud van 0.5 tot 6 m3. Bekijk hier het complete programma olienevel- en emulsie afscheiders.

CNC olienevel afzuiging

Olienevelafscheiders SPACE Professional Line

De SPACE nevelafscheiders zijn efficiënte en duurzame oplossingen bij het afzuigen van olienevel en emulsie. Dankzij verschillende krachtige en energiezuinige ventilatoren met een capaciteit tot maximaal 2.500 m3 per uur, kunnen (gesloten) draaibanken of CNC freesmachines met een inhoud tot 6 m3 worden afgezogen. Dankzij een intelligente filtratietechniek worden nevel en emulsie effectief gefilterd, gecondenseerd en verzameld in een drainagesysteem wat vervolgens retour gebracht kan worden in het bewerkingsproces. Dankzij het kunnen toepassen van een HEPA H13 filter wordt een filtratie van 99.9% gegarandeerd en ontstaat er een gezonde en veilige werkomgeving. De SPACE serie kan bovenop de machine gemonteerd worden of direct naast de machine door middel van een (optioneel verkrijgbaar) self-support frame.

Cosmos olienevel afzuiging voor Heavy Duty toepassingen

Wanneer het aanbod van olienevel en/of emulsie hoger dan gemiddeld is, dan zijn de COSMOS afscheiders de ideale oplossing. De serie is leverbaar in 6 verschillende modellen en kan toegepast worden op CNC bewerkingsmachines met een inhoud van 0.5 tot 6 m3. Een 5-traps filtersysteem zorgt voor een effectieve filtratie, waarbij de mogelijkheid bestaat om een filtratiegraad van 99.9% te behalen dankzij het beschikbare H13 HEPA filter. Daarnaast kan door het slimme Smart Led Technology eenvoudig worden afgelezen wat de staat van het filter is.

Meerdere CNC bewerkingsmachines afzuigen 

Meerdere draaibanken of freesmachines (gelijktijdig) afzuigen en filteren van olienevel en emulsie(nevel). Voor deze specifieke toepassingen zijn de STAR afzuigunits ontwikkeld. Een serie van maar liefst 8 verschillende afzuigunits die allen voorzien van een krachtige ventilator met een maximaal vermogen tot 15 kW. De afzuigunits zijn, afhankelijk van het model, voorzien van 2, 4, 6 of 9 grote polyester filterpatronen met een maximale filteroppervlakte van maar liefst 90 m2. Filters in de STAR serie hebben een G2, M5 en H13 filtratie. 

Vraag vrijblijvend informatie en advies aan

Duso Nederland is totaalleverancier op het gebied van allerlei vacuümtechnieken en koopt haar producten direct bij de fabrikant in die wereldwijd opereren en bekend staan als gerenommeerde producenten. Om een CNC-draaibank of CNC-freesmachine optimaal en zo efficiënt mogelijk af te zuigen van verontreinigde lucht, is expertise gevraagd. Wij adviseren en helpen je graag vrijblijvend. Meer van ons weten? Bekijk dan hier ons complete leveringsprogramma of neem vrijblijvend contact met ons op.

Star centrale afzuiging olienevel en emulsie