Neem contact op

Een oliezuiger aanschaffen: waar moet ik op letten?

Professioneel lekbakken leegzuigen

Waarom heb ik een oliezuiger nodig?

Een oliezuiger is een specifieke machine die zodanig is ingericht, dat deze bestand zijn tegen het filteren van en opslaan van olie, koelvloeistof en spanen. Bij het zuigen van olie ontstaat er ook olienevel. Daarom is het van belang dat een vloeistofzuiger over het juiste filter beschikt, afdichtingen oliebestendig zijn en accessoires natuurlijk bestand zijn tegen olie. Vaak wanneer er olie wordt gezogen, worden er ook vaak spanen mee gezogen. Deze worden in een oliezuiger automatisch van elkaar gescheiden en voorkomt een hoop gedoe tijdens het legen van de container. Ga je bijvoorbeeld koelvloeistof zuigen, dan volstaat in de meeste gevallen een professionele vloeistofzuiger (waterstofzuiger) al.


Een oliezuiger om  periodiek lekbakken leeg te zuigen

Olie is een product wat voorkomt in verschillende vloeibaarheid. Zo heb je olie met een lage viscositeit (vergelijkbaar met water), maar heb je ook olie wat viskeus is (stroperig, hoge viscositeit). Daarnaast is olie vettig en in veel gevallen ook vervuild met (metalen) spanen. Omdat olie in veel gevallen een hogere viscositeit heeft dan water, is in de meeste gevallen meer zuigkracht nodig om de olie snel te kunnen opzuigen. Een professionele oliezuiger heeft de volgende voordelen:

  • Kwalitatief betere motoren
  • Oliebestendige pakkingen
  • Oliebestendig filterpakket 
  • Automatisch scheiden van olie en spanen
  • Afvoeren door middel van kogelkraan of doorvoerpomp
  • Leverbaar op 230 Volt (Depureco FROG oliezuiger) en 380 Volt (Depureco Clean OIL 100 oliezuiger)
  • Olie kan gefilterd worden voor hergebruik
  • Elk onderdeel is vervangbaar
  • Opvangcapaciteit tot 400 liter

Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van een oliezuiger?

Bij het aanschaffen van een oliezuiger zijn een aantal vragen belangrijk om de juiste keuze te maken. Een paar voorbeelden zijn:

1) Hoe gaat de oliezuiger ingezet worden?

2) Wat voor olie ga je zuigen?

3) Wat is de viscositeit van het product?

4) Zijn deze vervuild met spanen?

5) Wat moet de lengte van de werkslang zijn?

6) Hoe vaak gebruik je de oliezuiger per dag/week/maand?

7) Welke stroomvoorzieningen zijn aanwezig? 


Meer weten over onze producten?

Behalve dat wij professionele oliezuigers leveren, leveren wij ook industriële stofzuigers en bouwstofzuigers en nog veel meer. Bekijk hier ons complete leveringsprogramma. Wil je graag meer informatie of advies? Neem vrijblijvend contact met ons of laat ons terugbellen. Op normale werkdagen nemen we altijd binnen 24 uur contact met je op.